Porc Tandoori



 

Carnea de pui, porc, miel sau peste acoperite intr-o combinatie de mirodenii dau preparatului o culoare rosie distincta, cu arome picante si fine. Denumirea Tandoori vine de la stilul de gatit, in care se foloseste cuptorul de lut numit tandoori si vine din nordul Indiei, unde de regula oamenii au acasa acest cuptor special. Din pacate preparatul meu este pregarit in cuptorul aragazului, dar nu s-a plans nimeni ca nu a fost un deliciu ca si Pulpele de pui Tandoori pe care vi le-am prezentat deja.

 

 

Ingrediente:
4-6 fileuri din pulpa de porc
1-2 lingura suc de lamaie
2 lingurite boia iute (sau dulce)
sare dupa gust
piper
ulei de masline

 

Marinata pentru 4-5 felii:
200-250 g iaurt (preferabil de capra)
1-2 cm ghimbir
2 catei de usturoi
1 lingurita curcuma
2 lingurite chimion macinat
2 lingutite coriandru macinat
2 lingurite boia iute (sau dulce)
1 lingura pasta de tomate

 

 

Mod de pregatire:
Numarul fileurilor de pulpa de porc este in functie de numarul persoanelor de la masa. Fie luati o bucata de pulpa si transati singuri feliile de porc sau le cumparati gata transate din supermarket. Se sterg prin tamponare cu un prosop. Se condimenteaza cu sare, piper, boia si se ung cu ulei de masline si putina zeama de lamaie. Se lasa deoparte pana pregatim marinata.

Pentru marinata ingredientele de mai sus care se amesteca intr-un bol. Daca aveti condimentul tandoori este mai simplu. Atunci amestecati 2 lingurile de tandoori cu iaurtul si ghimbirul, restul ingredientelor (mentionate mai sus) fiind cuprinse in condiment. Se amesteca totul bine pana devine o pasta uniforma. Se pun fileurile de porc in aceasta marinata si se dau la rece 2-3 ore.

 



 

Se pregateste o tava, se tapeteaza cu folie de aluminiu si se pune deasupra un gratar. Eu am folosit gratarul pe care racesc tortul. Se aseaza pe gratar fileurile doar scurse de sos.

 

 

Se dau la cuptorul incins la 180 °C pentru 30-40 de minute. La jumatatea intervalului se intorc bucatile.

 

 

Se serveste cu orez sau cuscus. Modul de preparare a cuscus-ului il aveti AICI. Pofta buna!





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.