Iahnie de naut cu masline o mancare ideala pentru o zi de vineri fara carne. Cum doream sa incerc de ceva vreme din conservele primite cadou de la Sun Food, azi a fost perfect. Mancarea de azi cu naut si rosii cuburi a iesit tare buna, asa ca va recomand sa le folositi si voi conservele Sun Food.
Mod de pregatire:
Intr-o tigaie se pun cca 3 linguri de ulei de masline. Cand s-a incins se retrage de pe flacara si se adauga boiaua de ardei si cimbru uscat. Se amesteca sa se dizolve bine apoi se pune inapoi pe flacara. Praful de boia direct pe foc amareste mancarea, prin dizolvare isi lasa aroma sa. Se adauga ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea mare sau taiat in fasii foarte subtiri. Se adauga putina supa si se lasa sa fiarba.
Cand morcovul este al dente se adauga rosiile taiate cuburi cu sucul propiu. Jumatate de conserva este suficienta. Se lasa un clocot apoi se adauga naulul scurs si spalat si maslinele negre fara samburi. Daca maslinele sunt sarate le opariti un minut inainte. Se condimenteaza dupa gust si se mai lasa doua clocote si se ia de pe foc. Pentru decor daca vreti adaugati ceapa rosie distuita si cimbru verde. Pofta buna!
Interesanta idee, trebuie sa fie foarte gustoasa.
@Dorina cum noi vinerea nu mancam carne, am facut aceasta mancare care seamana cu iahnia de fasole. Pup!