Cred ca trebuia sa le denumesc mini-stiuci, dar si asa mici au fost un deliciu, cu o carne gustoasa si ferma. Le-am umplut cu un mixt de condimente care le-a dat o aroma speciala si le-am dat la cuptor pe un pat de legume.
Mod de preparare:
Pentru 2 persoane avem nevoie de 2 stiuci. Daca sunt congelate le lasam la decongelat in frigider de seara pana dimineata, ii spalam si apoi ii tamponam cu un prosop de hartie. Ungem pestele cu ulei, condimentam si-l lasam o jumatate de ora la rece.
Cat timp pestele sta la macerat, noi pregatim mixtul de condimente alcatuit din oregano, cimbru, busuioc, patrunzel, marar topate tocate marunt, pe care le frecam cu cca 60 g de unt si o lingura de zeama de lamaie. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Cu acest amestec umplem burta stiucilor.
Ungem cu margarina tava care v-a merge la cuptor. Taiem legumele in rondele si le aranjam in tava. Acestea vor servi ca un pat pentru cele doua bucati de peste.
Dam la cuptorul incalzit dinainte, pentru cca 30 de minute. Primele 15 minute acoperim tava cu folie de aluminiu, dupa care se scoate si mai lasam inca 15 minute sa se rumeneasca. Se servesc cu felii de lamaie. Pofta buna!