Eclerele cu frisca ca si cele cu crema de vanilie sunt cele mai cunoscute. Dar la fel de speciale au fost si Eclerele cu crema de fistic pe care vi le-am prezentat deja.
Mod de pregatire:
Pentru gogosi, se pune la fiert apa, laptele, untul si sarea. Cand a inceput sa fiarba si untul s-a topit, se ia oala de pe foc si se adauga faina (cernuta in prealabil) toata odata. Se amesteca rapid pana cand se obtine o coca omogena, se mai pune din nou pe foc mestecand in continuare, pana se duce umiditatea si nu se mai lipeste de oala. Se lasa sa se mai racoreasca, amestecand din cand in cand. Nu trebuie sa se raceasca de tot, trebuie sa fie doar calduta si incepem sa adaugam pe rand ouale, dupa ce este incorporat cel dinainte.
O tava mare sau cea de la aragaz se tapeteaza cu hartie de copt si cu poch-ul in care se pune aluatul se fac gogosi lungi de cca 10 cm. Se coace la foc tare 200 °C pana se umfla, apoi se da mai incet focul si se lasa sa se rumeneasca putin. Numarul este in functie de cat de subtiri si de lungi le faceti. Mie mi-au iesit 12 bucati.
Pentru umplutura se bate frisca intr-un bol si cand este aproape tare se adauga un plic de intaritor de frisca.
Cand toate gogosile sunt racite, se taie pe jumatate si se umplu cu frisca cu ajutorul unui poche.
Pentru glazura se topeste ciocolata rupta bucati cu ulei, apoi se ung celelalte jumatati de gogoasa. Dupa ce s-a intarit glazura se lipesc eclerele. Se pot lasa asa simple, dar eu cum aveam cateva margarete din napolitana m-am gandit sa le fac mai speciale. Indiferent de decor eclerele sunt un desert simplu si va invit sa le incercati!