In acest Ghiveci de legume in vasul roman fiecare leguma se distuie sau se opareste inainte, apoi se aseaza in vas in straturi, fiecare cu un condiment specific. La cuptor toate aceste legume si condimente se intrepatrund si rezultatul este total. Incercati!
Mod de pregatire:
Se curata cartofi, se spala si se taie in rondele. Se prajesc aldente in ulei, se scot pe hartie absorbanta apoi se aseaza in vasul roman. Se condimenteaza cu condimente de cartofi. Se adauga ceapa taiata in rondele si se adauga boia de ardei.
Morcovi si pastrunjelul se taie in rondele si se distuie putin inainte de a-i adauga peste cartofi in vas. Se condimenteaza cu oregano si maghiran praf.
Vinetele se taie in rondele subtiri, se sareaza si se pun la scurs. cateva minute. Se tamponeaza si se aseaza in vas. Se asezoneaza cu condimente pentru wook.
Ardeiul rosu si cel galben se taie in fasii, se distuie putin, apoi se intinde in strat peste celelalte legume.
Dovlecei se curata de coaja, se taie pe jumatate si se scot sanburi. Se taie felii si se oparesc in apa cu sare. Se intind apoi in vasul roman. Se condimenteaza cu patrunjel uscat.
Totul se inchide cu rondele de rosii asezate in siruri sau in cercuri daca folositi alta forma de vas. Se adauga pe lateral 3-4 catei de usturoi si daca va place 2 farfuri dintr-un anason stelar.
Se stropeste totul cu ulei si putina apa, se pune capacul si se da vasul roman la cuptor la 180 °C pentru 25-30 de minute. Pofta buna!