Strudel cu dovleac placintar ca tot suntem in sezomul dovlecilor. Ca si Placinta de dovleac pe care v-am prezentat-o deja si acest Strudel este un desert rapid si bun.
Mod de preparare:
Un placintar de 1.2 kg dupa de se curata de coaja si se indeparteaza semintele, ne raman cam 1 kilogram de pulpa. Se da apoi pe razatoarea mare si se pune intr-un vas impreuna cu untul si lingurile de zahar.
Daca va place mai dulce sau mai putin dulce, jonglati cantitatea de zahar. Se pune pe foc si se amesteca usor. Isi va lasa putina zeama care se va absorbi. Se adauga si condimentele: ghimbir, nucsoara, scortisoara si vanilie. Nu se lasa mult ca sa nu se faca piureu.
Se iau trei foi de placinta, se ung fiecare cu unt topit sau ulei si se suprapun. La un capat se pune dovleac si se ruleaza, inchizand pe lateral foile. Din cantitatea de mai sus ies 4 sucuturi.
Se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 25-30 de minute. Se scot si se lasa sa se racesca inainte de a fi taiate. Se pudreaza cu zahar praf vanilat. Pofta buna!
Hai sa-ti spun un secret !Nu am mancat niciodata placinta sau prajitura cu dovleac , pentru ca nu-mi place nici dovleacul acesta copt….
Dar strudelul asta arata asa de fain, ca zau as incerca sa gust din el….
Mai ai ?
Te tzuc cu drag !
@Sidonia Toncean ma bucur daca am reusit sa-ti fac pofta cu strudelul meu. Nu ami am dar nu-i nici o problema mai fac altul. Pupici dulci!