Chec cu banane (Banana Bread)



 

Checul cu banane (Banana Bread) este o reteta americana de chec dulce, servit langa ceai (sau cafea la noi romanii). Se spune ca a aparut prin cartile de bucate pe la 1930 si este atribuita gospodinelor care incercau sa foloseasca fructele prea coapte.
Sunt multe variante ale acestei retete. Cu ceva timp in urma am mai incercat o varianta dar nu mi-a placut pentru ca textura era prea umeda. Acum am incercat aceasta reteta care m-a incantat si pe care v-o recomand cu incredere. A iesit un chec pufos in care parfumul bananei se simpe bine.

 

 

Ingrediente forma chec 12 x 20 cm:
2 oua
200 g zahar praf
125 g unt
2 banane mari si coapte
2-3 linguri zeama de lamaie
220 g faina alba
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
coaja rasa de la o portocala
fulgi de ciocolata amaruie (sau bucati)
Decor:
100 g ciocolata allba
2 linguri de unt de arahide
ulei de masline (dupa caz, ca sa devina fluida)

 

 

Modul de pregatire:
Bananele dupa ce se decojesc se taie in felii si se stopesc cu zeama de lamaie ca sa nu se inegreasca. Se strivesc cu o furculita si se lasa deoparte. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Intr-un bol se spumeaza cu un mixer untul cu zaharul. Daca va place un iz caramelizat puteti folosi zahar brun, eu am ales acum zaharul alb. Dupa 2-3 minute cand a devenit cremos se adauga pe rand ouale. Doar dupa ce primul s-a omogenizat bine se adauga cel de-al doilea ou si se continua frecarea.
Se adauga bananele marunrite cu furculita si se mai mixeaza putin. Se opreste mixerul si se adauga faina putin cate putin, amestecand cu miscari ample.
Se adauga la final coaja de la o portocala si cca. 50 g fulgi de ciocolata amaruie (din cei care se folosesc la decorat torturi). Puteti sa adaugati si nuci, dar eu am ales sa fac varianta cu nucile data viitoare.
Se tapeteaza o forma de chec de 12 x 20 cm cu hartie de copt si se rastoarna aluatul. Se da la cuptor la 175 – 180 °C pentru o ora si un sfert sau pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.



 

 

Pentru a decora checul, am ales varianta cu ciocolata alba topita impreuna cu cca. 2 linguri de unt de arahide (ramas pe fundul unui borcan). Am mai adaugat putin ulei ca sa devina fluid si lucios si apoi l-am intins peste chec.

Se taie in felii si se serveste. Delectati-va!.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1
  2. 2

Dă-i un răspuns lui maria mihalache Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.