Mere coapte cu fructe uscate si nuci, un desert care ne aninteste de copilarie. Le mancam de regula toamna in anotimpul merelor sau iarna cand le faceam in cuptorul de la soba. Acum le facem in aragaz, le savuram si visam fiecare la ce dorim.
Mod de pregatire Mere coapte cu fructe uscate si nuci:
Se taie pentru inceput fructele uscate in cuburi. Nucile se toaca cu un cutit. Se face un sirop din apa si zaharul brun. La urma se adauga zeama de la o portocala. Se retrage de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se adauga fructele uscate pentru cca. 30 minute sa se inmoaie.
Se spala merele, se scobesc cu grija sa obtinem un orificiu potrivit de umplut, dar fara sa gaurim fundul merelor. Ca merele sa aiba o stabilitate se taie o felie subtire. Se umplu apoi merele cu fructele din surop in care am mai adaugat dupa gust scortisoara, nucsoara si putin ghimbir. Ce ne ramane se adauga in vas si va servi drept sos. Se presara si nucile si se dau la cuptorul incins la 180 °C.
Timpul este in functie de soiul merelor si de cat de coapte le doriti. Eu le-asi fi preferat mai tari dar si asa moi in combinatie cu fructele si siropul au fost minunate.
Aici incepe sezonul merelor,perelor-sezonul fructelor de toamna.
In mod sigur voi urma reteta dvs.
Multumesc!
O bunatate! Nu stiu de ce n-am mai facut de foarte multi ani..
Pupici
Ce bune si ce frumos arata!!
@ela ma bucur ca ti-am dat o idee! Pup si te mai astept!
@Simona nici eu nu am mai facut de ceva ani. Dar me-au picat bine! Pup!
@Lulu Iancu ma bucur ca ti-am facut pofta! Pup!