Orez cu lapte bio este un desert simplu si rapid. Cu aceasta reteta particip la Campania de educare alimentara initiata de AlimenteSpeciale.ro alaturi de TheSmartCuisine si alti 11 bloggeri culinar. Se traga un semnal de alarma asupra modului de alimentatie al romanilor care sufera de afectiuni speciale si astfel se ridica nivelul de constientizare si de responsabilitate al acestora.
Mod de preparare Orez cu lapte bio:
Orezul cu lapte este un desert delicios, pe care il poti pregati astfel: spala orezul si fierbe-l timp de 10 minute cu o ceasca de apa.
Spalam orezul in 2-3 ape si apoi se pune la fiert cu o cana cu apa. Intr-un alt vas se pune laptele pe fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se adauga orezul si dam focul la mic. Cand orezul este aldente se adauga mierea si esenta de vanilie amesteca-le bine, pana se incorporeaza.
Fierbem 15-20 min la foc mic amestecand din cand in cand sa nu se prinda la fund.
Se inchide focul si se pune un cub de unt. Se amesteca sa se topeasca apoi se acopera cu capacul, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa sa se odihneasca.
Cand s-a racit se pune in pahare sau cupe si servim cu dulceata, gem sau cu scortisoara pudrata deasupra.
Arata minunat si apetisant, insa nu sunt de acord cu "bio"… MIEREA LA TEMPERATURI INALTE DEVINE TOXICA !!!
@Natalia Nat sunt de acord cu tine ca acest "bio" nu-i pentru toata lumea din motive care nu le analizam acum.
Cat priveste "mierea toxica la temperaturi inalte" e o idee care a aparut in ultimi ani. Tu cand ai o problema la gat si trebuie sa bei ceai cu miere, astepti sa se raceasca ceaiul ca sa pui mierea … ca altfel ceaiul devine toxic pentru gat??? Sau cand ai un borcan de miere zaharisit nu-l aduci la forma fluida punandu-l intr-un vas cu apa clocotita .. sau arunci borcanul ca astfel devine toxic… Se poate discuta mult pe aceasta tema.
Multumesc de vizita si scuze daca nu imbratisam aceeasi idee cu mierea!