Supa limpede de vita



 

Supa limpede de vita pregatita atat din carne cat si din oase cu maduva. Maduva calda se scoate din os si se serveste pe o felie de paine prajita frecata sau nu cu un catel de usturoi si condimentata cu sare si piper. Dupa acest mic rasfat serviti aceasta supa limpede si gustoasa.

 

 
Ingrediente:
600 g carne de vita
4 buc. oase cu maduva
1 legatura morcovi tineri de primavara
1 legatura radacina de patrunjei tineri de primavara
 1/2 telina
2-3 fire ceapa verde
2 catei de usturoi
2 flori de conopida
2 flori de broccoli
2 cm ghimbir
2-3 firicele de sofran
boabe de piper
sare
ulei de masline

 

 

Mod de pregatire Supa limpede de vita:
Carnea impreuna cu oasele se spala apoi se lasa 30-40 minute in apa rece pentru a scoate sangele. Nu trebuie lasat prea mult ca-si pierde din calitatea gustativa.
Pregatirea supei se poate face in doua moduri. Inainte de se pune la fiert carnea si oasele, fie se distuie in putin ulei, dar fara sa se prajeasca ca nu vom mai obtine o supa limpede, fie se pun direct la fiert ca o supa clasica. Eu am ales prima varianta.
Dupa distuire in putin ulei se pune carnea la fiert in apa cu sare si boabe de piper. Cum in general gospodinele nu au timp, folosesc oala sub presiune kukta pentru a fierbe carnea de vita. Dar deliciul acestei supe este tocmai fierberea la foc mic timp de 3-4 ore, asa ca programati-va sa o pregatiti cand aveti timp. Fierberea prelungita este si secretul unei supe limpede.

 

 

Oasele cu maduva dupa distuire se sareaza si se adauga in supa in ultimele 30 de minute.

 



 

Separat in alta oala se pun la fiert toate legumele spalate si curatate. Daca folositi morcovi si patrunjei tineri lasati-i intregi.

 

 

La sfarsit se strecoara cele doua supe si se amesteca. Optional, puteti dizolva in supa calda 2-3 firicele de sofran pentru o culoare mai frumoasa.

 

 

Cred ca v-am convins. deci … pofta buna!





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.