Mingi cu cirese (visine) … mingi … nu am stiut cum sa le denumesc mai frumos, ca desi seamana cu gomboti nu sunt gomboti. Este o idee buna cand avem ramas un chec de cacao care nu s-a mancat si s-a intarit putin. Il taiem in cubulete si cu cirese sau visine realizam acest desert rapid. Copii sigur vor aprecia aceste mingi.surpriza.
Alte ingrediente:
Mod de pregatire Mingi cu cirese:
Pregatim un blat de cacao.
Intr-un bol se bat cele doua oua cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devine o pasta cremoasa. Se adauga o lingurita de vanilie.
Separat cernem faina, amidonul si cacao, apoi imcorporam in crema de oua. Rasturnam aluatul intr-o forma de tort de Ø26 cm. si dam la cuptor pentru 15-20 minute la 180 °C.
Lasam apoi sa se raceasca bine pe un gratar. Taiem in cuburi de 1 x 1 cm. ca-n imaginea de mai jos.
Ciresele se spala si se scot samburi. Eu am folosit acum cirese dar si visinele merg la fel de bine. Se bate smantana pentru frisca cu zaharul. Puteti jongla cantitatea de zahar dupa preferinte. Se adauga ciresele.
Apoi se incorporeaza si bucatile de blat
Cu mainile luam din amestec si formam mingi potrivit de mari pe care le tavalim prin cocos si apoi le dam la frigider.
Inainte de servire, dupa caz se mai tavalesc inca o daca prin cocos. Delectati-va!.
ne delectam! ce idee mi-ai dat!
@coco ma bucur ca-ti place ideea mea. Pup si te mai astept!
Cat de frumoase sunt.. Fur si eu una!
Bune tare de tot.Si la fel de dragalase.Pup!
@ Simona cu mare drag. Pupicuri!
@DiaMar chiar au fost tare bune si se fac rapid. Pup!