Prajitura cu prune



Prajitura-cu-prune-1

Prajitura cu prune este un desert de sezon, prunele se gasesc inca din belsug. Compozitia prajiturii poate fi folosita si pentru a pregati un Chec, avand o consistenta potrivita pentru acest gen de prajituri cu fructe proaspete sau uscate.

Prajitura-cu-prune-2-1

Ingrediente tava 21 x 21 cm:
4 oua
250 g zahar pudra
100 g unt topit
150 ml iaurt gras
400 g faina
1/2 plic praf de copt cu sofran
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lingurita esenta de vanilie

600 g prune bistrite
migdale bucati sau feliate

Prajitura-cu-prune-3

Mod de pregatire Prajitura cu prune:



In prealabil spalam prunele si le taiem in doua. Prin rasucire le desprindem de sambure. Le lasam la scurs pana facem aluatul.

Pregatire aluat: Inre-un bol se bate cu un mixer ouale si zaharul pana devin cremoase si isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit, dar nu cald. Se adauga apoi faina altermanad cu iaurtul. Se adauga razalitura de la o lamaie si o lingurita de esenta de vanilie. Cele doua izuri se vor simti bine.

Se intinde in tava de 21 x 21 cm., tapetata cu hartie de copt. Se aseaza jumatatile de prune drepte in compozitie, pe siruri atat cate va ies, in functie de tava care o aveti. Mai bine veti intelege urmarind imaginile de mai jos.

Se presara migdale bucati, am avut eu, dar merg perfect si cele feliate. Se da apoi tava la cuptorul preincalzit la 170 °C circa 45-50 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa iese curata.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca cca. 5 minute inainte de a scoate din forma. Se poate pudra si cu zahar praf. Se feliaza inainte de servire. Serviti!

 

MOD DE PREGATIRE IN IMAGINI:

Prajitura cu prune





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

    Mmm.. n-as refuza o portie.. 🙂
    Nu stiu de ce la mine nu se mai actualizeaza activitatea site-ului d-voastra.. la mine apare ultima postare tortul cu crema nutella

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.