Tarta sarata cu pere si branza este atat de simplu si rapid de realizat, ca puteti sa-l realizati fara sa fie vreo ocazie anume, ci pur si simplu sa va delectati cu un pahar de vin alb alaturi, asa cum am facut noi.
Ingrediente:
400 g aluat de foietaj
300 g branza de vaci
3 linguri de cascaval ras
fulgi de ardei
sare dupa gust
menta proaspata
(eu nu am avut si am folosit patrunjel)
1 galbenus de ou + 2 linguri apa
Mod de pregatire Tarta sarata cu pere si branza:
Aluatul de foietaj se intinde si se inparte in jumatate. Pe o tava se intinde o hartie de copt si se aseaja cele doua dreptunghiuri de aluat.
Branza de vaci daca este compacta se rupe cu degetele sau cu o furculita. daca este mai apoasa se pune la scurs. Se condimenteaza dupa gust si se adauga cascavalul ras.
Se imparte pe cele doua foi, se presara fulgi de ardei din loc in loc si menta proaspata tocata.
Para cu seminte si coaja se taie in feli subtiri, fie data la mandolina fie cu un cutit foarte ascutit. Se repartizeaza fasiile deasupra. Se ung pe margini cu galbenus diluat cu 1-2 linguri de apa.
Se da la cuptor la 180 °C pentru 15 minute. Se serveste rece.