Piept de manzat in sos de rosii cu busuioc



Piept-de-manzat-in-sos-de-rosii-cu-busuioc-1

 

Piept de manzat in sos de rosii cu busuioc un fel principal realizat cu carne de manzat, dar ar putea fii la fel de buna si cu carne de porc. Ingredientul secret, ca sa spun asa, al acestui preparat sunt fileurile de ansoa, acei pesti mici, plini de savoare, pe care bucatari celebri ii adauga in aproape orice: de la dressinguri pentru salata pana la sosuri pentru tocanite sau toppinguri pentru pizza. Ansoa sunt conservate, de obicei in sare sau ulei de masline, arareori in otet.
Piept-de-manzat-in-sos-de-rosii-cu-busuioc-3-1

Ingrediente:
600 g piept de manzat
faina pentru tavalit carnea
ulei de masline

3 catei de usturoi
3-4 fileuri de ansoa
1 lingura de fulgi de ardei
1 conserva de rosii cuburi
cca. 200 ml bulion
1 lingurita busuioc uscat
busuioc proaspat tocat
125 g mozzarella

 

Piept-de-manzat-in-sos-de-rosii-cu-busuioc-2
Mod de pregatire:
Am folosit la acesta reteta bucati frumoase de piept de manzat. Se indeparteaza eventualele zgarciuri sau pielite.



Pregatim sosul de rosii cu busuioc:
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei, lingurita de busuioc uscat (care astfel isi va emana aroma), fulgi de ardei si 3 catei de usturoi zdrobiti, pe care il puteti scoate dupa sotare. Eu i-am lasat.
Se adauga si 3-4 fileuri de ansoa la conserva, am folosit ansoa conservat in ulei.
Se adauga apoi o conserva de rosii taiate cuburi si inca 200 ml de bulion. Se lasa sa scada la foc mic cca. 20 minute, iar dupa caz si apa daca sosul devine prea gros. Se adauga busuioc proaspat tocat si se inchide focul.

Pregatim pieptului de manzat:
Bucarile de piep se tavalesc in faina si se prajesc in ulei pe toate fetele, apoi se scot pe o farfurie.

Asamblare preparat:
Intr-un vas suficient de incapator pentru cuptor se pune jumatate din sosul de rosii, se aseaza bucatile prajite si deasupra se toarna restul de sos.

Se da la cuptor pentru 30 de minute la 180 °C. In ultimele minute, inainte de a scoate vasul din cuptor eu am adaugat deasupra o mozzarella rupta cu mana, dar este optional.

Se adauga si busuioc proaspat tocat si se poate servi simpla sau alaturi de paste tagliatelle, orez sau piure de cartofi.
Pofta buna!

 

MOD DE PREGATIRE IN IMAGINI:

Piept de manzat in sos de rosii cu busuioc





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.