Inconfundabile prin aroma de scortisoara, ghimbir, nucsoara, figurinele din turta dulce sunt apreciate atat de copii cat si de oaneni mari si ne anunta ca se apropie Sarbatoril
Ingtrdiente aluat:
120 g unt
120 zahar brun
mixt de condimente:
1 lingurita ghimbir
1 lingurita scortisoara
1/2 limgurita rasa praf de anason
1 lingurita nucsoara
150 g miere
1 ou
320 g faina
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
Decor:
creioane pentru decor cu glazura din zahar
zahar colorat
Mod de pregatire Figurine de turta dulce:
Intai ne pregatim mixtul de condimente care reprezinta ingredientul cheie al acestor fursecuri / cokies. Eu am folosit: 1 lingurita ghimbir, 1 lingurita scortisoara, 1/2 limgurita rasa praf de anason, 1 lingurita rasa ghimbir, 1 lingurita nucsoara.
Se gasesc si mixturi gata pregatite pentru turta dulce, dar va recomand sa-l faceti voi ca sa evitati E-urile din plicuri.
Intr-un bol se freaca cu mixerul untul cu zaharul brun. Se poate folosi si zahar normal daca nu aveti, dar vi-l recomand pe cel brun. Se adauga oul si mierea de albine. Se freaca pana capata o consistenta omogena.
Se adauga si faina cernuta impreuna cu o lingurita de bicarbonat de sodiu si mixtul de condimente. Se opreste mixerul si cu mainile se formeaza un aluat tare. Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa 30 de minute la frigider.
Se scoate aluatul de la rece, se imparte in doua pentru a lucra mai usor si cu un sucitor se intinde o foaie de cca. 3 mm.
Cu formele de figurine specifice sarbatorilor se decupeaza braduti, stelute, semi-lune … si tot ce va place.
Se aseaza pe o pava cu hartie de copt si se coc la 170 ° C pentru 15 minute sau pana prinde putina culoare pe margini. Se lasa sa se raceasca in tava ca altel se pot rupe. Se repeta si cu a doua bucata de aluat.
Cand figurinele sunt gata racine ne apucam de decorat. Cele mai potrivite sunt creioanele colorate pentru decorat
prajituri. Delectati-va!