Napolitanele sunt dulciuri fara coacere, care se fac rapid si usor si care pot inlocui cu succes o prajitura. Se pregatesc in multe variante si combinati de creme, caramel cu nuci, alune …
Aceste Napolitane cu crema de lapte si de nuga sunt un deliciu si sper sa va atraga sa le incercati.
Ingrediente:
2 foi de napolitana de 19 x 28 cm
Crema de lapte:
150 g de zahar tos
100 ml apa
100 g unt
120 ml lapte praf
1 l-ita extract de vanilie
Crema de nuga:
100 g unt
100 g Nutella
1 lingura de cacao Dr. Oetker
2 linguri pline de alune macinate fin
100 g alune (alune + nuci) prajite si tocate
Mod de pregatire:
Crema de lapte Zaharul cu apa se pun la fiert. Cand s-a legat dar fara sa se caramelizeze, se da focul mai incet si se adauga untul taiat bucati.
Cand s-a topit si a devenit o compozitie omogena se ia de pe foc si se adauga laptele praf tot odata mestecand cu o lingura ca sa absoarba tot siropul. Se lasa la rece cat pregatim crema de nuga. Imi pare rau ca imi lipseste aceasta imagine, dar nu-i greu sa realizati cum v-a arata.
Crema de nuga
Intr-un bol se mixeaza untul cu Nutella, o lingurita de cacao neagra. Se adauga 2 linguri pline de alune macinate fin si la urma alunele tocate. Eu am adaugat si nuci ca nu mai aveam suficiente alune.
Se da bolul la rece sa se intareasca crema.
Asamblarea napolitanei:
Avem nevoie de 2 foi de napolitana de 19 x 28 cm (sunt pachete mici). Daca aveti foi mai mari adaptati dimensiunea sau dublati cantitatea ingredientelor.
Pe prima foaie se intinde crema alba de lapte si se acopera cu cea de-a doua. Se apasa ca sa se lipeasca si se da 150-20 minute la rece. Se scoate se taie pe jumatate.
Se intinde pe prima jumatate crema de Nutella cu alune. Se acopera cu ceau de-a doua jumatate. Veti obtine o napolitana de 19 x 14 cm. O dati iar la rece si apoi cand s-a intarit se taie in bucati mai mici sau mai mari, dupa preferinte.