Salata cu maioneza din paste, sunca si cascaval din gama retetelor de Salate cu maioneza. Este o reteta destul de veche, cand sunca si cascavalul erau mai rare, doar parizerul cu soia era in top si acela se gasea stand la coada. Acum puteti sa jonglati ingredientele favorite pentru a obtine o salata pe gustul vostru
Ingrediente:
300 g taitei ondulati sau tagliatelle
200 g sunca afumata
200 g cascaval
1/2 ardei gras rosu, galben
3 fire ceapa verde
3 fire usturoi verde
200 maioneza
patrunjel verde tocat
sare
piper
Mod de pregatire:
Taitei ondulati folosit de mine se pun la fiert in multa apa cu sare pana devin al dente. Se scurg si apoi se pun intr-un bol.
Sunca afumata si cascavalul se taie in cuburi potrivite ca marime. Ceapa si usturoiul verde de taie oblic in bucati de 1 cm. Ardeiul rosu / galben se taie julien.
Se pun in castron peste pastele tagliatelle si se amesteca.
Se adauga maioneza din 2 oua + 1 lingurita de mustar si 250 ml de ulei. Se amesteca sa cuprinda maioneza peste tot. Se condimenteaza dupa caz si se adauga si patrunjelul verde tocat proaspat.
Serviti, pofta buna!