Pasta din sunca afumata o puteti pregati fie cand va ramas destula sunca afumata (ciolan afumat) de la taierea porcului din iarna sau chiar va este pofta de o Pasta din resturi de afumaturi.
Ingrediente:
300 – 400 g sunca afumata (sau ciolan afumat)
2 oua fierte tari
1 ceapa potrivita
100 g unt
2 linguri cu varf cu mustar
sare, dupa gust
piper, dupa gust
boia dulce sau paprika, dupa gust
Mod de pregatire:
Sunca taiata cuburi, ceapa tocata si ouale fierte se dau prin masina de tocat de trei pana se face o pasta fina.
Se adauga mustarul si untul la temperatura camerei, ca sa se omogenizeze uniform.
Daca o pregatiti pe o perioada mai lunga de timp, va recomand sa scoateti ceapa si ouale fierte.
Se condimenteaza cu sare, piper si boia dupa gust.
Se pune pasta intr-un bol (cand se serveste imediat) sau un borcan si se da la frigider pentru cca. 1 ora. Se serveste pe paine prajita. Pofta buna!
Daca fac cu ciolan, inainte-l fierb, nu? Ce prostie intreb, asa-i?
sanda daca faci din ciolan afumat, din acela care il mananci ca pe un mezel, nu-l mai fierbi ca ideea este sa se simta pasta afumata. Eu am facut din sunca afumata, aceea care la noi in Banat este pe masa de Pasti, mi-a ramas si se usca. Imi pare rau ca am omis sa fac si o poza cu materialul inainte de tocare.
Pupici!
Offff, nu stiu la ce te referi. Nici la ciolanul care-l mananci ca pe un mezel…nici la sunca de Pasti .(la ciolan presat te referi ?). Azi am luat un ciolan af. normal. O sa-l fierb si-l macin si bag un cub de afumatura de la Knorr ( ca e sanatos !!!), si vaz ce-o iesi.Puipici.