Brownie cu capsuni si bucati de ciocolata este o prajitura irezistibila, simplu de realizat pe cat este de buna. Cuburi ciocolatoase la care am mai adaugat capsuni feliate si bucati de ciocolata. O combinatie de gusturi care in mod sigur va va tenta sa o incercati.
Ingrediente tava de 21×21 cm:
200 ciocolata 50 % cacao
200 g unt
250 g zahar pudra
3 oua mari
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri cacao
135 g faina
1 lingurita praf de copt
sare
150 – 200 g capsuni
80-100 g ciocolata cu lapte sau neagra
Mod de pregatire:
Ciocolata se rupe bacati si impreuna cu cacao si untul se pun intr-un bol aseazat intr-un vas cu apa calda pe foc, adica la bain-marie. Se amesteca pana se topeste si ciocolata si untul. Se ia bolul de pe foc si se lasa 5-8 minute sa se raceasca.
Separat in alt bol se mixeaza ouale cu zaharul farin pana isi dubleaza volumul, cca 5 minute. Se incorporeaza apoi ciocolata racita, vanilia si sarea. Faina, cacao si praful de copt se cerne si se incorporeaza in aluat cu miscari ample.
Se tapeteaza un vas de 21×21 cm cu hartie de copt si se toarna compozitie.
Deasupra se aseaza feliile de capsune. Este recomandat sa fie deliate ca sa ramana deasupra, daca de puneti intregi sau jumatati, ele cad la fund si efectul vizual nu mai este acelasi.
Se lasa in cuptorul incins cca 35 de minute la 170 °C .
Este foarte buna, nu veti regreta daca o incercati!
Delectati-va!