Prajitura cu iaurt si cirese este un desert rapid cu fructe de sezon. Acum am folosit cirese dar aceeasi reteta este la fel de buna cu visine sau oricare fruct care va place.
Ingrediente tava 21 x 21 cm:
3 oua
250 zahar pudra
razalitura de la o lamaie
2 linguri zeama de lamaie
80 ml unt topit sau ulei
300 ml iaurt grecesc
350 g faina
1 plic praf de copt
300 g cirese
Mod de pregatire:
Ciresele se spala, se scurg si li se scot samburii. Se pun deoparte.
Pregatire aluat:
Inre-un bol se bate cu un mixer ouale si zaharul pana isi dubleaza volumul si obtinem o pasta cremoasa. Se adauga untul topit, dar nu cald, razalitura de la o lamaie si 1-2 linguri de zeama de lamaie. Se adauga si faina altermanad cu iaurtul.
Se intinde in tava de 21 x 21 cm. tapetata cu hartie de copt.
Se aseaza ciresele fara samburi in compozitie, pe siruri atat cate va ies, in functie de tava care o aveti. Mai bine veti intelege umarind imaginile de mai jos.
Se da apoi tava la cuptorul preincalzit la 170 °C circa 45 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa iese curata.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca cca. 5 minute inainte de a o scoate din forma. Se poate pudra si cu zahar praf. Se feliaza inainte de servire. Serviti!