Cheesecake este o prajitura minunata pentru iubitori deserturilor cu branza, chiar multa branza. Un blat de biscuiti rapid si usor de realizat, iar stratul de branza poate fii imbunatatita cu diverse fructe.
Cu zmeura puteti gasi Aici, asa ca acum am ales murele. Delectati-va!
Blat de biscuiti:
250 g biscuiti
150 g unt
3 linguri de cacao
1-2 linguri de sirop (dupa caz)
Crema:
500 g mascarpone
120 g zahar fin
200 ml frisca Meggle
4-5 linguri dulceata de mure
12 g gelatina
Decor:
3-4 linguri dulceata de mure
100 g mure
Mod de preparare Cheesecake cu mure:
Se face un blat din biscuiti dati prin masina, cacao, untul topit si sirop, daca si cat este nevoie. Se aseaza un cerc de 21 cm diametru pe un platou si se preseaza biscuiti.
Intr-un bol se bate branza mascarpone cu zaharul fin. Faptul ca am folosit frisca meggle care este deja dulce, 120 g de zahar pentru mine a fost suficient. Daca folositi smantana pentru frisca atunci puteti creste cantitatea de zahar dupa gust.
In alt bol se bate frisca, care apoi se incorporeaza in crema de mascarpone.
Se incalzeste gelatina care in prealabil a fost hidratata in 100 ml de apa cu 10 minute inainte. Se amesteca intai in gelatina 2 linguri din crema si apoi se rastoarna in restul compozitiei de mascarpone.
Peste blatul de biscuiti se rastoarna jumatate din crema de mascarpone. Cele 5 linguri pline de dulceata de mure se repartizeaza in 5 locuri deasupra cremei. Cu un cutit sau un betisor se face un mozaic, apoi se adauga restul de crema.
Se niveleaza si se da tortul la rece. Dulceata o puteti pune cu fructele sale intregi sau s-o strecurati printr-o sita ca sa scoateti samburii. Eu am ales a doua varianta.
Inainte de servire se scoate peretele detasabil. Se mai face un desen abstract din dulceata de mure si se presara deasupra si mure proaspete. Delectati-va!
Mamma mia ! O sa incerc si eu reteta 😀
Ma bucur Andreea, merita e si simplu de facu dar si tare bun.
Te mai astept!