Ardei colorati la borcan



Ardei-colorati-la-borcan-1

 

Cand vorbim despre muraturi nu trebuie sa ne gandim doar la castraveti murati. E timpul sa privim muraturile ca pe un fel de mancare delicios, aspectos si caruia ii putem da si alte intrebuintari decat a le manca langa o friptura. De exenplu, acestor Ardei colorati la borcan le putem pune in valoare coloristica folosindu-i in diverse salate.

S-ar putea sa va placa si aceste Rosii cheery murate sau acesti Ardei capia copti la borcan.

 

Rosii-cherry-murate-2-1Ardei-capia-copti-la-borca-x

Ingrediente Ardei colorati la borcan / 2 borcane de 900 ml
cca. 7-8 ardei grasi divers colorati
1 ceapa mara alba
4-5 catei de usturoi
2 foi de dafin
piper boabe
boabe de mustar
1 lingura sare grunjoasa / borcan 900 ml
2 linguri zahar / borcan 900 ml
100 ml otel de 9° / borcan de 900 ml + apa

 

Ardei-colorati-la-borcan-2

 

Mod de pregatire Ardei colorati la borcan:
Ardei se spala, li se scot cotorul si cu un cutit ascutit se taie in rondele.



 

x-IMG_1465

 

Se aseaza in borcanele sterilizate din fiecare culoare, alternand cu ceapa alba taiata la fel in rondele.
Se adauga deasupra cate 2 catei de usturoi felati, 1 lingurita rasa de boabe de mustar, cate o foaie de dafin, 1 lingura de sare grunjoasa si 2 linguri de zahar.
In fiecare borcan se pune 100 ml de otet si se umple cu apa.

 

x-IMG_1482

 

Se pun capacele, se infasoara in cate un prisop de bucatarie si se aseaza intr-o oala cu apa. Se sterilizeaza 15 minute dupa ce incepe sa fiarba apa. Se lasa sa se raceasca in oala apoi se pun in camara.

 

Ardei-colorati-la-borcan-3





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.