Cand vorbim despre muraturi nu trebuie sa ne gandim doar la castraveti murati. E timpul sa privim muraturile ca pe un fel de mancare delicios, aspectos si caruia ii putem da si alte intrebuintari decat a le manca langa o friptura. De exenplu, acestor Ardei colorati la borcan le putem pune in valoare coloristica folosindu-i in diverse salate.
S-ar putea sa va placa si aceste Rosii cheery murate sau acesti Ardei capia copti la borcan.
Ingrediente Ardei colorati la borcan / 2 borcane de 900 ml
cca. 7-8 ardei grasi divers colorati
1 ceapa mara alba
4-5 catei de usturoi
2 foi de dafin
piper boabe
boabe de mustar
1 lingura sare grunjoasa / borcan 900 ml
2 linguri zahar / borcan 900 ml
100 ml otel de 9° / borcan de 900 ml + apa
Mod de pregatire Ardei colorati la borcan:
Ardei se spala, li se scot cotorul si cu un cutit ascutit se taie in rondele.
Se aseaza in borcanele sterilizate din fiecare culoare, alternand cu ceapa alba taiata la fel in rondele.
Se adauga deasupra cate 2 catei de usturoi felati, 1 lingurita rasa de boabe de mustar, cate o foaie de dafin, 1 lingura de sare grunjoasa si 2 linguri de zahar.
In fiecare borcan se pune 100 ml de otet si se umple cu apa.
Se pun capacele, se infasoara in cate un prisop de bucatarie si se aseaza intr-o oala cu apa. Se sterilizeaza 15 minute dupa ce incepe sa fiarba apa. Se lasa sa se raceasca in oala apoi se pun in camara.
Faina reteta. Nu mai stii cate borcane ti-au iesit din cantitatea asta? Pupici.
sanda scrie la ingrediente … hahaha …. 2 borcane de 900 ml. Pupici!