Prajitura cu prune si coacaze rosii o alta varianta din gama Retetelor cu fructe. Prajiturile dintr-un aluat in care se pun fructele proaspete intregi sau taiate sunt cele mai rapide si usor de pregatit.
Nu-s prajituri cu pretenti si sunt minunate in orice zi a saptamani.
Ingrediente tava Ø 22 cm:
3 oua mari
175 zahar pudra
175 ml unt
2 linguri iaurt grecesc
300 g faina
1 plic praf de copt
1 varf de cutit de sare
10 prune mari
Mod de pregatire Prajitura cu prune si coacaze rosii:
Pregatire aluat:
Inre-un bol se mixeaza untul si zaharul pana obtinem o pasta cremoasa si zaharul nu se mai simte. Se incorporeaza pe rand galbenusurile, albusurile se bat tare intr-un alt bol.
Incepem sa adaugam faina cernuta cu praful de copt si sarea, altermanad cu iaurtul si albusurile batute tare intr-un alt bol. Se va obtine o compozitie nici tare dar nici prea moale, cat sa sustina prunele.
Se rastoarna aluatul intr-o tava de Ø 22 cm. tapetata la baza cu hartie de copt.
Prunele se spala, se sterg si se taie in jumatati. Se aseaza in 2 cercuri concentrice, cate doua jumatati fata in fata.
Se presara si coacaze, dupa inspiratie ca-n imaginea de mai jos.
Se da apoi tava la cuptorul preincalzit la 180 °C circa 40-45 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa iese curata.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca cca. 5 minute inainte de a o scoate din forma.
Se desprinde si hartia de copt si se pune pe un gratar sa se raceasca.
Se poate pudra cu zahar praf. Se feliaza inainte de servire. Delectati-va!