Friptura de strut in crusta de piper colorat este o reteta in Canpania de testare a carnii de strut organizata de BUZZStore si Gourmet de Strut , #buzzgourmetdestrut
Caracteristicile si versatilitatea carnii de strut o transforma în alegerea ideala pentru oricine doreste sa prepare o masa usoara, bogata din puct de vedere nutritiv si, in acelasi timp, gustoasa.
Carnea de strut este carne rosie si se apropie foarte mult ca textura si gust de cea de vitel sau vita, in functie de varsta de sacrificare. Este bogata in proteine, dar saraca in grasimi.
Consumul de carne de strut contribuie la un stil de viata sanatos, fara a face compromisuri la capitolul gust. Faptul ca este o carne cu continut scazut de colagen, o face foarte usor digerabila.
Ingrediente:
800 g carne de strut
Marinata:
2 linguri ulei de masline
2 lingurile de cafea de sos winchester
2 lingurite de sos de soia
1 lingurita otet balsamic
sare
piper
mixt de piper colorat, pisat mare
Garnitura de :
sparanghel
ciuperci champignon brune
Mod de pregatire Friptura de strut in crusta de piper colorat:
Carnea de strut se lasa sa se dezghete în frigider, in ambalajul original, sigilat.
Se spala inainte de preparare, dupa ce s-a dezghetat se usuca intr-un servet, tifon sau prosop de bucatarie.
Cum bucata de carne era mai mare am taiat o parte uniforma care sa se preteze la ce vreau sa fac.
Desi se recomanda marinarea carnii doar in cazul in care doriti s-o pregatiti pe gratar, eu am marinat-o si acum. Am amestecat intr-un bol mic ingredientele de la marinare si cu o pensula am uns bucata de carne pe toate partile. Acoperita apoi cu o folie de plastic am dat-o la frigider 2 ore.
Se scoate bucata de carne de strut de la rece, se sterge cu prosop de bucatarie ca sa ramana uscata.
Intr-o tigaie cu putin ulei vegetal se prajeste carnea cate 3 minute pe toate partile, avand grija ca interiorul sa ramana roz (medium, medium-rare), dupa preferinte.
Sare se pune numai la sfarsit.
Pentru ca mie nu-mi place carnea prea in sange, am mai bagat-o pentru 3-4 minute in cuptorul incins, dar este optional pentru fiecare.
Pregatim din timp mixt-ul de piper colorat pisat grosier.
Imediat dupa ce scoatem carmea din tigaie asa fierbinte o tavalim peste piper sa se acopere complect. O asezam pe o farfurie incalzita si se acopera cu folie de aluminiu.
Pregatirea garniturii: Ciupercile brune se aleg mici ca sa ramana intregi, se sterg cu un servet si se soteaza in putin unt si ulei. Ele isi lasa putina apa, dar dupa caz se poate si adauga si se tin pana scade lichidul.
Sparanghelul se opareste 3 minute, se scoate in apa foarte rece sa se opreasca fierberea si apoi se intoarce si el in putin unt si ulei.
Se aseaza pe un platou carnea si garnitura. Pentru servire se taie felii de carne si fiecare serveste.
Delectati-va! Pofta buna!
Arata minunat. Multumesc pentru reteta.
Ma bucur, multumesc si eu!