Snitelul Vienez un preparat traditional din bucataria austriaca se face de regula din carne de vitel. Acum am zis sa incerc si varianta din carne de strut, pe care am primit-o spre testare de BUZZStore si Gourmet de Strut , #buzzGourmetdeStrut
Feliile se dau prin faina, ou, pesmet, apoi se prajesc in unt sau ulei, pana capata o culoare maro aurie. In mod traditional este stropit si cu zeama de lamaie.
Ingrediente:
150-200 / pers. carne de strut
sare
piper
boia dulce (optional)
faina
2 oua
pesmet fin
ulei
1 lamaie /decor
Mod de preparare:
Snitelul vienez este foarte crocant, avand acea crusta de pesmet. Este un preparat deosebit si totodata simplu de pregatit. Se
taie carnea in felii de cca. 1 cm grosime, care se bat putin cu ciocanul pentru snitele (paneuri).
Acestea se sareaza si se pipereaza dupa gust. Untr-o farfurie se bat ouale ca pentru omleta, cu putina sare. Fiecare bucata de
carne se tavaleste pe ambele parti prin faina, apoi prin ouale batute si in final prin pesmet.
Se scutura de pesmet si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana cand fac o crusta aurie. E mai bun daca se adauga in
ulei si un cub de unt. Se prajesc la foc moderat, altfel crusta se poate arde iar interiorul ramane crud.
Se pot servi cu o garnitura de cartofi natur, piure de cartofi sau orez si o salata alaturi. Nelipsite sunt 2-3 felii de amaie.
Pofta buna!