Prajitura Pete Solare este o reteta minunata, pufoasa, fina, suculenta si reconfortanta de la piersici. Am remarcat-o de ceva timp pe Coolinarika si am mentinut chiar si denumirea. Acum s-a ivit oportunitate de a o pregati si v-o recomand si voua, nu-i greu de facut dar rezultatul este divin.
Ingrediente: / 22 x 30 cm tava / 170° C / 30 min
Blat din albusuri / bezea:
6 albusuri
180 g zahar pudra
1 lingura de otet
30 g faina + 30 g amidon
1 lingurita praf de copt
1 lingurita cafea macinata (ptr presarat pe movilele de bezea)
Blatul din galbenuse:
6 galbenușuri de ou
1 ou mare sau 2 mici
150 g zahar pudra
2 linguri de ulei
2 linguri apa rece
130 g făina
1 linguriță praf de copt
Crema:
1 compot de piersici / 465 g fructe
1 pudding de vanilie dr. Oetker
3 linguri de zahar
zeama de la compot + apa pana la 300 ml
125 g de unt
6 g de gelatina
Mod de pregatire Prajitura Pete Solare:
Albusuri de ou se se bat cu mixerul si cand au devenit tari se adauga treptat zaharul si lingura de otet. Faina, amidonul si praful de copt cernute impreuna se incorporeaza si se amesteca usor cu un tel.
Tava de copt de 22 x 30 cm se tapeteaza cu hartie de copt, apoi cu o lingura se fac gramezi de albus. Peste aceste gramezi se presara cafea neagra macinata.
Pentru aluatul de pandispan, se amesteca galbenusurile ramase de la bezea + 1 ou intreg cu zaharul praf. Se adauga 1-2 linguri de apa (dupa caz) apoi se adauga uleiul si faina cernuta cu praful de copt.
Se toarna compozitia peste un movilele de albus de ou.
Se coace în cuptorul preincalzit la 170 ° C, timp de aproximativ o jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Se scurg piersicile din compot. La sucul rezultat (am avut cca. 250 ml) se mai adauga apa pana la 300 ml. Din acesta se face un pudding de vanilie.
Un plic de pudding de vanilie se dilueaza in putin lichid rece. La restul lichidului se adauga 3 linguri de zahar si se pune pe foc. Cand aproape fierbe se adauga praful de pudding diluat si se amesteca pana se ingroase. Se ia de pe foc si prin miscari rapide se incorporeaza untul taiat in bucati. Se acopera cu o folie de plastic sa nu faca crusta si se lasa putin la rece.
Gelatina se hidrateaza cu putina apa pentru 5-10 minute. Apoi se incalzeste putin si se incorporeaza in crema de vanilie inca fierbinte.
Blatul rezultat se taie pe jumatate.
Pe prima parte de blat se intinde jumatate din crema racita dar fara a fii inchegata. Se imprastie bucatile de piersici taiate cubulete si se acopera cu restul de crema. Deasupra se inchide cu a doua parte de blat.
Se pune la frigider 2-3 ore si se poate servi. Se taie in bucati dupa preferinte, patrate sau dreptunghiuri.
Se pot pudra cu zahar si se servesc! Delectati-va!
Ce facem cu otetul de la ingredientele de blat bezea?
cami, scuze ca am omis sa specific. Se adauga in bezea cand deja albusurile sunt tari. Are rolul de a tine bezeaua ferma.
Sarbatori fericite!
Multumesc de precizare. Sarbatori fericite!
Arată extraordinar de bine și nu mi se pare greu de făcut.?
Ai dreptate are un efect vizual care te atrage sa o mananci! 🙂