Cannelloni cu curcan si ciuperci in sos alb ca sa mai schimbam putin genul de mancare. Aceasta varianta cu carne de curcan si ciuperci este la fel de buna ca cea cu carne de porc si de pui in sos de rosii. Va invit la masa!
Ingrediente:
8 buc. cannelloni
300 g carne tocata de curcan
150 g ciuperci tocate de la borcan
1 felie de paine alba mai veche
1 ceapa mica tocata
100 ml lapte (pentru inmuiat painea)
1 ou
patrunjel
sare
piper alb
1 lingura rasa de pesmet
Pentru sosul béchamel:
40-50 g de unt
500 ml de lapte
2 linguri de faina
sare
1 varf cutit nucsoara
Mod de pregatire:
Avem nevoie de 10 tuburi de cannelloni, dar cantitatea poate varia in functie de marimea tavii de cuptor si de cantitatea de
umplutura pe care o avem.
Pregatim umplutura:
Carnea tocata se pune la distuit in putin ulei de masline si apa. Optional puteti adauga si o ceapa mica tocata, eu nu am folosit.
Se adauga si ciupercile scurse si tocate marunt. Fiind deja conservate nu-si mai lasa apa. Se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper alb. O felie de paine alba se inmoaie in lapte, se scurge si se faramiteaza peste carne.
Se adauga patrunjel verde tocat si un ou care va lega compozitia. Cand carnea s-a racit putin, se umple cannelloni, cu ajutorul unei lingurite.
Pregatirea sosului béchamel (sos alb):
Béchamel-ul este un sos pentru lasagne, tarte sarate, sufleuri, paste. Se face dupa metoda clasica, adica se topeste untul pe foc mic, se adauga toata faina odata, apoi treptat laptele caldut, amestecand energic pentru a nu se face cocoloase. La final se adauga praful de nucsoara si sarea.
Intr-un vas pentru cuptor se pune un strat din sosul bechamel si se aseaza deasupra cannelloni umpluti cu compozitia de carne. Se acopera cu restul de sos. Pe deasupra se presara putin pesmet fin si parmezan sau cascaval ras.
Se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se pune in cuptorul incins timp de 30 de minute. Cu 5-8 minute inainte de a scoate tava din cuptor, se ia folia la o parte si se mai da la cuptor sa se rumeneste frumos compozitia.
Pofta buna!