Brownie cu nuci si bucati de ciocolata alba o minunatie de prajitura. Ingredientele de baza necesare pentru a face brownie sunt zahar, oua, faina, unt si ciocolata. Reteta este cunoscuta si cu fructe, coaja de fructe, nuci sau bucati de ciocolata alba.
Brownie cu fructe am facut, de aceea acum am ales varianta cu bucati de ciocolata alba si nuci.
Restul variantelor de Brownie le gasiti AICI.
Ingrediente / vas de 21×21 cm:
200 ciocolata 50 % cacao
200 g unt
200 g zahar praf
4 oua mari
razalitura de la 1 portocala
sucul de la 1 portocala
150 g faina
2 linguri cacao
sare
nuci prajite si tocate mare
100 g ciocolata alba
200 g ciocolata 50 % cacao + 2 linguri de ulei
Mod de preparare Brownie cu bucati de ciocolata alba si nuci:
Ciocolata se rupe bacati si impreuna cu untul se pune intr-un bol care se aseaza intr-un vas cu apa calda pe foc, adica la bain-marie. Se amesteca pana se topeste si ciocolata si untul.
Nuca se da la cuptor sa se prajeasca putin, apoi se rupe in bucati potrivit de mari.
Folosind un mixer electric se bat cele 4 oua cca 3-4 minute pana se albeste si isi dubleaza volumul apoi se incorporeaza si zaharul praf. Se mareste viteza pana se topeste zaharul si devine o pasta omogena.
Se adauga si ciocolata racita si optional, zeama si razalitura de la o portocala. La urma se incorporeaza, cacao si faina cernute.
Se tapeteaza un vas de 21×21 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se pun din loc in loc nuci si bucati de ciocolata alba.
Se niveleaza aluatul si se da tava la cuptor pentru 30 minute la 170 °C.
Cand se scoate se lasa in tava sa se raceasca. Se mai topeste 200 g de ciocolata cu 2 linguri de ulei si se intinde peste prajitura. Se lasa sa se intareasca si apoi se imparte in bucati.
Delectati-va!
Delicioasa reteta, a facut ravagii la mine in bucatarie!
Ma bucur mult ca familia a fost incantata … inseamna ca va trebui retetata!
Multumesc de aprecieri!