Tort cu ciocolata, crema de cafea si oua de Pasti



 

Tort cu ciocolata, crema de cafea si oua de Pasti un desert cu care particip la concursul lansat de Dr Oetker.
Pentru ca sarbatorile de Paşte se apropie cu pasi repezi, Dr. Oetker a dat sfoara-n tara ca “Familia mare se pregateste de sarbatoare!”. Raspunsul la aceasta provocare a fost „Da” si a trebuit sa creez cel mai delicios desert pentru masa de Paște cu familia, folosind produse Dr.Oetker pe care le-am primit in colet.
M-am tot gandit ce idee sa abordez anul acesta ca sa fie un tort aparte, diferit, frumos, gustos, dar si sa cuprinda cat mai multe din ingredientele primite. Am vazut mai demult aceasta idee cu oua si am folosit-o acum ca decor. A iesit un tort de efect dar si foarte gustos.
Daca va place si ma vreti castigatoare la acest concurs, va rog sa mergeti AICI pe Facebook si sa dati cat mai multe clik-uri la reteta. Multumesc!

 

Ingrediente 2 blaturi Ø 20/21 cm:
8 oua
280 g zahar praf Dr. Oetker
80 g unt moale
200 g faina
50 g cacao Dr. Oetker
5 g praf de copt Dr. Oetker
putina sare
1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker

 

Sirop pentru insiropat blaturi:
200 ml apa
120 g zahar
1 lingurita esenta de rom Dr. Oetker
1 lingurita esenta de cafea Dr. Oetker

 

 

Crema de cafea:
1 plic Crema pentru prajituri cu gust de cafea
200 ml lapte
1 plic Cafea instant pudra DonCafe / 1,8g
80 g zahar pudra (dupa gust)
200 g crema mascarpone

 

Decor cu oua de Pasti:
Glazura de ciocolata neagra Dr. Oetker
4-5 oua de ciocolata goale pentru Pasti
60-60 g crema de branza / mascarpone
colorant galben / portocaliu
iepurasi decor
bonboane colorate in forma de oua

 

Mod de pregatire Tort cu ciocolata, crema de cafea si oua de Pasti:
Pregatim blaturile:
Separam ouale si cu mixerul batem tare albusurile unde am adaugat si putina sare. Dupa ce s-au intarit, incorporam zaharul alternand cu galbenusurile si untul foarte moale.
Cernem separat ingredientele uscate: faina, cacao si praful de copt. Oprim mixerul si cu o spatula sau un tel incorporam cu miscari ample ingredientele uscate.
Impartim compozitia in mod egal in 2 tavi de Ø 20/21 cm, unse cu ulei iar pe fund tapetate cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit la 180° C pentru 25-30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Se scot, se desprinde hartia de pe fund si se pun la racit.



Pregatim un sirop din ingredientele de mai sus si-l lasam sa se raceasca.

Blaturile vor creste pe centru la cuptor, dar o vom indeparta ca sa avem un blat plat. Cand siropul este rece se insiropeaza cu ajutorul unei pensule. Daca nu mananca si copii puteti sa adaugati in sirop si brandy, rom … sau ce alt alcool aveti.

Crema de cafea:
Fiind provocare DR. Oetker, crema se face dintr-un plic Crema pentru prajituri cu gust de cafea dr. Oetker urmand instrustiunile de pe plic. Se pune mai putin lapte decat in indicatii, ca sa ne iasa o crema mai tare.

Deci, se mixeaza la rece laptele cu un plic de Cafea instant pudra DonCafe de 1.8 g. si jumatate din zaharul praf.  Nu-i obligatoriu dar ii da cremei un iz mai accentuat de cafea.
In alt bol mixan mascarpone cu restul de zahar pudra apoi si amestecam apoi cele doua compozitii. Rezulta o crema pe care o
dam la rece 20-30 minute.

Luam un platou si asezam primul blat insiropat. Intindem deasupra crema de cafea.

Acoperim cu cel de al doilea blat si dam la rece cat topim glazura de ciocolata.
Pentru a decora tortul cu Glazura de ciocolata neagra Dr. Oetker, intai o punem la fiert in apa pana se inmoaie continutul.
Cand este moale, soatem plicul, il taiem la un colt si lasam sa se prelinga ciocolata topita pe tort, astfel ca sa cada si pe lateral.

Pregatim ouale de decor.
Ouale de ciocolata se taie in jumatate cu un cutit zimtat pe semnul care il are deja oul.

Se umplu jumatatile rezultate cu crema de branza frecata cu putin zahar praf cu o lingurita. Umplem atatea oua cat ne trebuie, in
functie de marimea tortului dar si a oualelor de ciocolata. Oprim putina crema de branza in care adaugam colorant galben. Adaugam pe centru si astfel va simboliza galbenusul.

Ca sa se lipeasca pe crusta de ciocolata a tortului intarita deja, punem putina ciocolata topita si lipim jumatatile de ou. Mai ornam
dupa inspiratie cu ce mai aveti, eu am mai pus niste iepurasi de ciocolata si bomboane colorate care imita ouale vopsite. 
Va recomand sa luati oua de ciocolata un pic mai mici, eu ce am gasit erau prea micute.

 

 

Per total tortul este o bunatate si profit de aceasta lansare a lui Dr. Oetker ca sa va mai dau o idee pentru desertul de Pasti. Delectati-va!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 3

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.