Ingrediente:
* sare
* 200 ml bere
* ulei de masline
Mod de pregatire:
Pulpa se cureta de pielite, se sterge prin tamponare cu un servet de bucatarie si se leaga cu sfoara, ca sa capete o forma frumoasa. Se freaca cu amestecul din ulei de masline, cimbru, salvie tocata(sau uscata), sare, piper si se lasa la macerat 1-2 ore.
Inainte de fi dat la cuptor, se face o crusta in putin ulei foarte incins, pe toate fetele, dupa care se adauga supa si berea si se mai fierbe 20 de minute.
Dupa aceea se introduce la cuptor, pentru o ora si jumatate. Daca este nevoie se acopera cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda. Cand carnea este gata se aseaza pe un platou, se acopera si se lasa la odihna 15 min. si doar dupa aceasta se taie felii.
Carnea feliata se serveste cu orice fel de garnitura si cu sucul propiu alaturi. Eu am facut un piure de cartofi.
Doar atat… nu trebuie sa va chinuiti cu aranjamentul de masline feliate… a fost doar un moft. Pofta buna!
assolutamente un piatto buonissimo ricco e ben presentato
Mama ce bine arata!!!! Cred si eu ca ati avut pofta la ea.
O saptamana frumoasa.
Arata super! Concluzie: nu e pasare ca porcu'! Clar, nu?
@lucy, grazie per la vostra visita e commento. Kisses.
@Bianca, te sarut si o saptamana frumoasa.
@Petite Foury, un mare adevar ai spus, nu e pasare ca porcul. Multumesc, o saptamana frumoasa.
o bunatate!vin des in vizita la voi pentru ca sotul meu e mare fan al carnii de porc,si aici gasesc o multime dr retete delicioase!
@Geta stiu deja ca sotului ii place porcul. La toti ne place, dar cautam sa mancam mai putin gras. Dar… cand si cand… merge cate o friptura, nu?