Cannelloni cu carne

Saptamana asta am vazut pe blogul lui judy o lasagne si mi s-a facut pofta… Avean un pachet de cannelloni si asa a aparut aceasta reteta.

 

Ingrediente
* 1 cutie cannelloni
* 500 gr carne tocata (amestec porc cu vita)
* 1 ceapa
* 2 catei de usturoi
* 1/2 ardei rosu
* 1/2 ardei verde
* 1 rosie
* usturoi
* 200 gr suc de rosii
* 1 morcov
* 200 gr mozzarella
* ulei de masline
* 2 linguri pesmet
* sare
  * piper
* patrunjel verde proaspat tocat
 Pentru sosul Béchamel:
* 50 g de unt
* 800 ml de lapte
* 3-4 linguri de faina
* sare
* 1 varf cutit nucsoara
* rozmarin

 

 

Mod de preparare:
Am tocat ceapa si usturoiul si le-am pus la calit in ulei de masline. Rosia se decojeste prin cufundare in apa fiarta si se taie cubulete. Se adauga si carnea tocata amestec de porc si vita.

Se condimenteaza cu sare, piper, patrunjel. Cand carnea este gata se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Bechamelul se face dupa metoda clasica. Se topeste untul pe foc mic, se adauga toata faina odata, apoi treptat laptele caldut, amestecand energic pentru a nu se face cocoloase. La final se adauga praful de nucsoara si sarea.







loading...

Cand carnea s-a racit putin, se umple cannelloni, cu ajutorul unei lingurite. Se pune putin sos bechamel pe fundul unui vas in care se aseaza un strat de cannelloni umpluti cu compozitia de carne.

Pe deasupra se presara mozzarella sau cascaval ras. Daca puneti in doua straturi, repetati procedura, urmand alt strat de bechamel, cannelloni, mozzarella. Ultimul strat e de bechamel, peste care se rade din belsug mozzarella / cascaval.

 

 





loading...

Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>