Tort Mascota



Pentru acest Revelion am vrut sa fac ceva ce nu am mai facut de mult. M-am hotarat la acest Tort Mascota, care e putin modificat fata de originat, pentru ca am folosit si blat.

Mascotele, cand eram copil, erau niste prajituri independente, doar din crema cu visine din visinata, coaja de portocala si nuca, imbracate in ciocolata. Cu timpul au aparut si sub forma de torturi.

 

Ingrediente
* 300 g unt
* 100 g cacao
* 6 oua
* 12 linguri zahar
* 2 linguri rom
* 2 linguri zahar vanilat
* 100 g nuci
* 100 g coaja de portocala zaharisita
* 150 g de visine din visinata
Pentru blat:
* 100 g ciocolata
* 80 g margarina
* 80 g zahar
* 2 oua,
* 2-3 linguri cu faina
* esenta de rom.
Decor:
* 100-150 gr ciocolata pentru glazura
* 100 g nuca de cocos
* 100 g frisca,
* figurine din zahar (de la cofetarie)

Mod de preparare

Pentru blat se topeste ciocolata. Se adauga untul, zaharul si galbenusurile puse pe rand si se amesteca energic. Dupa ce s-a topit, se adauga cateva picaturi de esenta de rom, faina si albusurile batute spuma.

Se rastoarna in tava de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Cand este gata, se pune pe un gratarla rece.

Pentru crema, se bat cele 6 oua pe baie de aburii cu cele 12 linguri de zahar, pana se ingroasa. Se poate face si direct pe flacara, daca frecati non-stop si sunteti atenta sa nu vi se transforme in omleta. Trebuie sa rezulte ceva asemanator pasatului de mamaliga, de culoare galben, fara sa se prinda de vas.



Se da la rece cu o folie de plastic deasupra sa nu se faca crusta. Cat se raceste, intr-un bol se spumeaza bine 300 g de unt cu 100 g de cacao, dupa care se adauga si compozitia de oua racita. Se adauga incet cate o lingura de nuci prajite si taiate cu cutitul.

Se amesteca sa se incorporeze totul. Visinele din visinata ( eu nu am avut suficiente si am complectat cu visine din dulceata, scurse) si coaja de portocale se taie marunt si se adauga si ele in crema.

Tava rotunda de tort cu pereti detasabili (puteti face si intr-o forma de chec), se tapeteaza cu folie de plastic, dupa care se rastoarna crema obtinuta. Se preseaza compozitia pentru a lua forma vasului. Se adauga si blatul deasupra si se acopera cu folie de plastic. Se pune la frigider pana a doua zi.

A doua zi se scoate folia, se rastoarna pe un platou si se imbraca in ciocolata. Se poate orna cu cocos si diverse figurine din zahar sau ciocolata. Eu aveam niste bomboane.

Tort Mascota 3

 




loading...



Recomandările noastre

16 comentarii

  1. 1

    Doamne,Sara,vrei sa ma omori de pofta ?? Arata extraordinar de imbietor !!! Si de-acum gata cu dulciurile,ca trebuie sa topim ce-am adunat pana acum :)) Ce tortura…Exceptional ! Pupici !

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @Ana M. Ciolacu, ai dreptate, acum trebuie sa ne abtinem. S-au cam pus kilograme si trebuie sa scapam de ele. Dar macar cate o felie… din cand in cand… hahaha… ce zici?

    @Caroline B., un gros merci pour ton commentaire. Je te souhaite également une nouvelle année remplie de bonheur, amour, santé.

    @diamond, sa-l faci ca sigur le va placea alor tai. Pup!

    @Cristina, La multi ani si tie! Pup!

    @violette, ai dreptate cu atata ciocolata a fost apreciat. Pup!

    @Bianka, multumesc. Pup!

    @mirela, ma bucur cati place. O seara frumoasa.

    @Bianca, da se da la cuptor. Am scris in graba si am omis. Am adaugat acum. Pup!

    @Peggy, thank you so much for the comments!

  11. 11

    Arata spectaculos. Am facut si eu un tort de genul acesta, dar cu fructe de padure. Sunt sigura ca visinele dau si mai bine in compozitie, mai ales ca sunt preferatele mele. Felicitari. Arata bestial!

  12. 12
  13. 13

    Eu nu-s asa amatoare de dulciuri, imi palace sa fac cu mancatul mai rar, insa o felie din tortul asta n-as refuza sub nicio forma 🙂

    Superb! (o sa incep sa sun ca o placa stricata)

    Te pup!

  14. 14

    @Mirela Vlăduți, trebuie sa fie buna si cu alte fructe, dar Mascota este doar cu vusine din visinata. Nici eu nu am avut suficiente si am mai pus visine din dulceata, dar a fost ok. Pup!

    @Magic of Spice, multumesc mult… thank you very much!

    @Andreea, ma bucur ca te tenteaza o felie, chiar doua, cu mare drag. Te pupik.

  15. 15

    Buna!
    Tortul arata super! As vrea sa il fac pentru ziua fetitei mele (Sfanta Maria). Spune-mi, te rog, daca, consistenta acestuia permite imbracarea lui intr-o glazura de ciocolata.
    Multumesc
    Raluca

  16. 16

    @Fancy Cake, merge imbracat in ciocolata cu conditia sa nu fie foarte calda si o alta conditie e ca untul din crema sa fie de calitate ca sa se intareasca bine. Si eu am pus glazura de ciocolata dar nu mai aveam decat 100 gr si era putina pentru marimea tortului. De aceea am mascat lipsa cu cacao si cocos pe lateral. Am pus ciocolata in blat ca sa iasa mai inchis la culoare si cacao in crema ca sa fie contrast frumos cand il servesti. Succes si sa-l postezi cum ti-a iesit.
    La multi ani fetei tale!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>