Mod de preparare:
Se foloseste ce bucata de carne de curcan aveti. Eu am folosit o pulpa inferioara, care se spala, apoi se usuca, se unge cu ulei de masline, mustar si un condiment pe baza de enzime pentru fragezimea carnii, marca Kotanyi. In acest bait o infaruram in folie de aluminiu si o dam la frigider cateva ore sau peste noapte.
Inainte sa o pregatim ii prindem pielea in scobitori, apoi punem intr-o tigaie unt si ulei de masline si dam pulpei o crusta pe toate fetele. O condimentam cu o mixtura de condimente (cimbru, rozmarin, busuioc, maghiran, sare, piper).
Punem carnea intr-o folie de aluminiu si totul intr-un vas de yena, cu 1 pahar de apa dedesubt. Dam la cuptor, la foc mediu pentru 50 de minute. La jumatatea intervalului desfacem folia si lasam sa se rumeneasca. Se deschide din cand in cand cuptorul si se umezeste carnea cu saftul propriu.
Pentru Sosul de rodie, curatam rodia de coaja si ii desprindem samburi. Oprim cativa samburi pentru decor, iar restul ii punem intr-o strecuratoare si ii pasam bine.
Sosul rezultat este de un rosu frumos. Se pune intr-o tigaie si cand s-a incins, se adauga lingura de amidon stinsa in putin vin rosu tamaios si dupa gust adaugam putina miere.
Merge si un vin alb sec, dar eu doar vin rosu am avut. Se fierbe la foc mic, pana cand se ingroasa putin si se reduce la jumatate.Cartofii se fierb in coaja, Se lasa sa se raceasca putin apoi se taie in felii.
Se aseaza intr-o tava pe o hartie de copt si se presara deasupra ulei de masline, seminte de susan si de in, sare. Se dau la cuptorul incins pana se rumenesc putin.
Se scoate carnea din cuptor, se feliaza si se serveste alaturi de cartofi cu susan si seminte de in si stropita cu sosul de rodie in care am adaugat si boabele retinute pentru decor.
Superb ! Ai niste retete absolut delicioase!
Pozele de nota 10!
O bunatate de papica ai pregatit.Te pup!
Dementiale rodiile! ma enerveaza maxim ca au samburi.. dar asa doar zeama nu pot decat sa zic da, da, vin acum! Deci pulpanu cel mai mare.. hic.. il imparti?? Te pup
Ce bunatate … arata atat de frageda friptura .
@mandala multumesc frumos de aprecieri. Pup
@DiaMar ma bucur, pup!
@Antonina S. semintele sunt neplacute, dar sucul are un gust nemaipomenit, de aceea nici nu l-am combinat cu alte cele, ca sa-i ramana savoarea. Inobileaza orice carne. Pup!
@Dorina daca o pui cateva ore in acel bait, iese foarte frageda. Altfel carnea de curcan este cam seaca. De aceea am si lasat toata pulpa in poza, ca sa iasa in evidenta fragezimea. Pup!
Ma servesc si eu cu o portie! Tare bine mai arata!!!! Pupicei!
la fel ca intotdeauna, totul arata minunat!
Delicioasa!
O combinatie grozava,felicitari!
Ce apetisant arata! Numai niste minunatii faci tu aici.. Pupici
@Adela Zilahi cu mare drag. Pup!
@alinutzika iti multumesc, pup!
@Cristina multumesc, pupik!
@FLORY intradevar, a fost asa de bina. Pup!
@Simona multumesc, ma bucur ca-ti plac. Pup!
Foarte bine arata! Si imi plac mult cartofii!
Buna seara! Va urmaresc blogul de multa vreme. Felicitari!
V-as ruga sa-mi dati un exemplu de condiment Kotanyi pe baza de enzime pentru fragezimea carnii. Am intrat pe site-ul Kotanyi si nu mi-am dat seama care ar putea fi aceste condimente. Multumesc!
Ce frumoase culori! Le mananci din priviri, nu alta! Pupici
Perfecta fripturica!!!De gust ce pot spune decat ca e super delicios!Pup!
@Fancy Cake ma bucur. Cartofi ar mai fi trebuit putin tinuti ca sa fie mai crocanti. Pup!
@Moni ma bucur ca ma urmaresti. Cat despre condiment, adevarul e ca eu il am de la unguri si pana acum cand mi-ai scris ca l-ai cautat pe situl lor, nici eu nu am stiut ca la noi nu este acest sortiment. Plicul este – "kotanyi fűszer húspuhitó", in caz ca ajungi pe la un magazin cu produse unguresti. Te sarut si o zi frumoasa!
@Corina ma bucur ca-ti place. A dat asa bine cu sosul de rodie. Pup!
@Licuta Marin frageda, gustoasa si sosul i-a dat un gust special. Pup!
fabulos de gustos.yammy!!!!!!
Ador sosurile de tot felul , dar de rodie nu am incercat niciodata , trebuie sa-l fac si eu !!!
Toti ai scris de toate. Eu am un singur cuvant. MINUNAT! Te pup.
La friptura de curcan eu folosesc si rozmarin, ca si condiment. Arata foarte bine si cea de pe poza de mai sus 🙂