Tort cu ciocolata si caise



 

Acesta Tort cu ciocolata si caise l-am facut pentru Pastile catolic. E foarte racoritor si usor de facut, asa ca poate fii o idee minunata pentru masa de sarbatoare in aceasta duminica pascala.

 

Ingrediente blat:
140 g unt
140 g de zahar
3 buc oua
50 g ciocolata rasa
140 g faina
1/2 plic praf de copt
1 compot de caise (700 g)

 

 

Crema:
250 g branza Mascarpone
400 g frisca Meggle
1 plic de zahar vanilat
100 de zahar farin
5 g gelatina

 

Decor:
jumatati de caise
6 oua de ciocolata
3 iepurasi de ciocolata

 

 

Mod de preparare Tort cu ciocolata si caise:
Sursa de inspiratie a fost kochen.bildderfrau.de. Frecam untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugam treptat ouale unul cate unul, pana se incorporeaza.

 

 



Radem ciocolata pe razatoarea mica si o adaugam la aluat, alternanad cu faina si praful de copt. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata si aluatul capata o culoare frumoasa cafenie.

 

 

Punem caisele într-o strecuratoare sa se scurga. O forma de tort de 23 cm diametru o tapetam cu hartie de copt si apoi rasturnam crema. Alegem din caise cca. 8-10 jumatati pe care le dam deoparte pentru decor, iar pe restul le asezam in cerc peste blat.

 

 

Se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 45 de minute. Se lasa apoi sa se raceasca si pregatim intre timp crema de mascarpone.

Punem gelatina la hidratat in 2 linguri de apa. Intr-un bol amestecam branza, zaharul pudra, plicul de zahar vanilat. Separat se bate frisca tare. Gelatina dizolvata se incalzeste pe foc, se amesteca intai cu 1-2 linguri de crema, dupa care se incorporeaza in restul de crema. Se adauga si frisca. Trebuie lucrat rapid ca sa nu se intareasca.

In forma de tort asezam blatul pe care il insiropam cu suc de la compotul de caise. Se acopera apoi cu crema de branza si se da la frigider cca 2 ore.
Inainte de servire scoatem tortul din forma si-l aseazam pe un platou.

Decoram cu caise, oua si iepurasi de ciocolata. Pe lateral am lipit fistic tocat. Sarbatori fericite!





Recomandările noastre

22 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Timea ma bucur, pup!

    @Ramona Alina ca si la noi. Pup!

    @ghiocel07 ai dreptate. Perfect pentru ocazii cand ai multe feluri de facut. Am accesat si linkul. Pup!

    @Ioana.Nagy cum binr zici… cate un pic din fiecare. Pup!

    @Simona multumesc, pup!

    @Antonina S multumesc! Sarbatori fericite si tie!

  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.