Prajitura cu crema de branza si visine



 

Daca tot suntem in plin sezon de fructe si pietele sunt pline cu fructe de care ne dorim, am zis sa profitam. Acum am facut acesta prajitura cu visine cufundate intr-o crema fina de branza. Rapida, racoritoare si care dispare repede din farfurie. La fel se poate face si cu cirese.

 

 

 Pentru crusta:
280 g faina
50 g zahar farin
200 g unt
sare

 

Pentru umplututa:
200 g crema de branza
100 g zahar farin
1 ou
1 galbenus de ou
3-4 linguri gem de visine
500 g visine
fulgi de migdale

 

 

Mod de preparare:
Pentru crusta facem un aluat fraged, doar ca nu folosim oua si nici smantana sau lapte. Intr-un bol adaugam faina cernuta, un varf de cutit de sare, zaharul farin si untul taiat cuburi.

Amestecam cu mana, ca la orice aluat, pana se incorporeaza untul si rezulta un aluat faramicios. Il infasuram intr-o folie de plastic si il dam la rece pana facem umplutura.

 

 

Pentru umplutura amestecam 200 g crema de branza cu zaharul farin. Adaugam un ou intreg si un galbenus si mixam pana se incorporeaza.

 



 

Spalam visinele si le scoatem samburi.

 

 

Tapetam cu hartie de copt o tava de 22×30 cm. Scoatem aluatul din frigider si pe o masa cu putina faina intindem un dreptunghi cat tava. Ungem aluatul cu 3-4 linguri de gen de visine, dupa care intindem umplutura de branza. Incepem sa asezam deasupra visinele, apasandu-le usor sa intre in crema.

Dam la cuptor pentru 45 de minute la 180 grade.

 

 

Am presarat si fulgi de migdale. Am uitat sa le pun de la inceput, de aceea nu-s mai inchise la culoare.

Cand este gata se lasa prajitura in tava sa se raceasca, daca va puteti abtine sa nu mancati imediat puteti sa o dati la rece o ora. Se va taia mai frumos. Este tare buna, iar visinele se pot inlocui cu cirese sau fructe de padure.

 

 





Recomandările noastre

14 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @Alice Kitchenette
    @Rosita Vargas
    @Andreea Dianu
    @Delicious Flavours
    @Dorina
    @Ramona Alina
    @Antonina S
    @Andreea
    @DiaMar

    Va multumesc de aprecieri si scuze de intarzierea raspunsului. Va sarut si o seara frumoasa!

  12. 12
  13. 13
  14. 14

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.