Ciorba de dovlecei cu tarhon este reconfortanta pe timp calduros pentru ca se poate servii si rece. Rapida si usor de facut este potrivita in orice zi din saptamana.
1/2 telina tocata marunt
Mod de preparare:
Ceapa se taie marunt, prajul se taie in jumatati de rondele, morcovul se da pe razatoarea mare, telina se toaca marunt.
Intr-o oala de supa se incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Se adauga ceapa si prazul si se calesc pana devin translucide aprox. 3 – 5 minute, apoi usturoiul doar timp de 1 minut dupa carei se scoate. Urmeaza morcovul ras, telina tocata marunt si dovlecei taiati in cuburi pentru inca 2 minute, dupa care se adauga in oala si supa. Se fierbe totul cca. 15 la 20 de minute sau pana cand dovlecelul este aldente.
In loc de orez la aceasta ciorba am folosit paste Baneasa gartene pe care le-am fiert separat ca sa nu se tulbure supa. Se adauga si tarhonul. Eu am folosit tarhon conservat in otet pentru iarna. Se mai da un clocot si se ia supa de pe foc. Puteti sa serviti si cu o lingura de smantana deasupra. Pofta buna!
Delicioasa ciorba!!