Bors din sfecla rosie si carne de vita, o reteta tipic ruseaca, buna, usor de pregatit si apetisanta prin culoarea frumoasa! Daca va plac borsurile in general si nu ati incercat-o inca, v-o recomand si nu o sa regretati.
leustean tocat
Mod de pregatire:
Se spala intai sfeclele rosii si pentru un gust mai bun, desi e mai multa munca, se dau la cuptor sa se coaca.
Separat se spala oasele de vita cu carne si se mai lasa in apa cca 30 de minute ca sa se duca bine sangele. Apoi se pune la fiert intr-o oala incapatare cu apa sa le acopere si sare, la foc iute. Se spumeaza dupa care se lasa focul mai incet. Se adauga morcovul si telina bucati si se fierbe pana carnea se despride de pe os. Se strecoara supa, carnea se desprinde de pe oase si se portioneaza.
Se distuie prazul tocat in putin ulei de masline si cand este sticlos se adauga in supa. Morcovul din supa se taie rondele iar telina in fasii. Se adauga impreuna cu bucatile de vita. Borsul, de preferat, se fierbe inante si se adauga in oala impreuna cu o foaie de dafin si leustean tocat.
Intr-un bol se face un liezon din 3 linguri de pasta de tomate, o lingura rasa de zahar si una de faina. Se dilueaza cu zeama de bors si apoi se rastoarna in oala.
Sfecla rosie coapta in cuptor se curata si se da pe razatoarea mare. Se adauga in bors si se mai lasa cateva clocote. Se mai asezoneaza daca e cazul. Pofta buna!