Lasagna cu carne tocata



Lasagna cu carne tocata e o reteta absolut delicioasa. Nu am mai facut-o de mult si ne era pofta de ea. Lasagna are multe variante, dar cea clasica cu carne tocata de porc si vita mi se pare un rasfat culinar pe cinste.

 

Ingrediente:
1,000-1,200 kg carne tocata amestec
1 ceapa mare, tocata
1 morcov ras
100-150 ml vin rosu indoit cu apa
3-4 catei de usturoi, tocat
2-3 foi de dafin
ghimbir ras / 2 cm.
1-2 lingurite busuioc uscat
1/4 lingurita cardamon praf
1-2 flori de anason stelar
sare
piper

 

Ingrediente Sos Béchamel:
80 g unt
3-4 linguri ulei de masline
5 linguri de faina
800 ml lapte
1/2 lingurita nucsoara
sare
piper

 

Alte ingrediente:
100 g cascaval ras / parmezan
1 cutie de foi Lasagne Barilla
2 oua
verdeata

 

Mod de preparare:
Se curata ceapa si se taie marunt. Un morcov potrivit de mare se curata si se da pe razatoarea mare. Intr-o tigaie se pune ulei de masline si se distuie ceapa si morcovul ras. Cand ceapa devine sticloasa se adauga carnea tocata amestecand continuu pana devine putin maronie. Folositi o spatula pentru a sparge smocurile de carne.

Se adauga foile de dafin, pasta de tomate, vinul rosu indoit cu apa si se lasa sa fiarba timp de 5-8 minute. Se adauga ghimbirul ras, 1-2 lingurite de busuioc uscat, 1/4 lingurita de cardamon praf, usturoiul tocat si 1-2 flori de anason stelat, fie intreg fie pisat intr-un mojar. Eu l-am pisat ca sa se sinte mai bine aroma.



Puneti cate putin si gustati, daca nu va place aroma care o lasa renuntati. Apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Lasati pe foc pana ce lichidul se absoarbe.

Pentru sosul Béchamel, se topeste untul si uleiul intr-o oala si apoi se amesteca faina. Se amesteca continu in timp ce se incorporeaza treptat laptele. Se condimenteaza cu nucsoara, sare si piper. Se continua amestecand pana cand sosul se ingroasa, dar ramane fluid.

Se incinge cuptorul la 180C.
Foile de lasagne daca sunt de buna calitate nu este nevoie sa fie fierte inainte. Avem nevoie de un vas de 21×21 cm in care se pune o baza din Sosul Béchamel. Se aseaza 3-4 foi de lasagne, deasupra jumatate din umplutura de carne, deasupra 3-4 linguri de sos alb si 30-40 g de cascaval ras.

Se repeta operatia, foi, carne, sos si terminam cu foi de lasagne. In sosul Béchame ramas se adauga 2 oua batute doar cu furculita si se rastoarna deasupra impreuna cu restul de cascaval ras. Astfel se va forma un strat gros deasupra care va imbraca bune foile.

Se da la cuptor si se coace timp de 40-50 de minute sau pana cand foile sunt moi. Dupa ce face putina crusta se presara deasupra verdeata (coriandru, patrunjel…) si Ketchup.

Se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de taiere si de servire. Pofta buna!





Recomandările noastre

17 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @Roswitha ma bucur ca-ti place. Pup!

    @mirela si eu la fel nu am mai mancat de mult. A fost tare buna! Pup!

    @Rocsy Ciobanu ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Dia Daria ma bucur, pup!

    @Mari spor la bucatarit! Te pup!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14

    @Hanganu Ana Maria chiar daca nu ai facut pana acum nu este greu si iti va placea sigur.
    Deci Banilla am folosit si eu, sunt bune si nu au nevoie de fierbere anterioara ca isi trag apa din sos si carne. Uni bucatari le fierb dar se lipesc, se rup… Se aseaza asa cum sunt in tava, le poti si rupe ca sa acoperi tot vasul tau. Procedeul este scris mai sus. Daca nu ai vin nu-i nici o problema pui doar apa. Spor la pregatit si sper ca o sa-ti placa!

  15. 15

    asta seara voi prepara reteta aceasta de lasagna dupa cum arata sunt sigura ca va fi pe placul micutului meu.Multumiri pt.reteta.

  16. 17

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.