Mini rulade din clatite colorate



 

Aceasta Mini rulade din clatite colorate va aminteste desigur de Rulada aperitiv tricolora, dar la scara mai mica. Nuantele se aseamana, pentru ca si de data aceasta am folosit aceleasi culori naturale, adica spanac tocat fin si pasta de ardei dulce din tub (se gaseste in supermarket). Sper sa va placa si aceasta reteta.

 

Ingrediente clatite:

* 2 oua
* 200 gr faina
* 2 linguri de unt
* varf de lingurita de sare
* 1 lingurita rasa de bicarbonat
* 250 ml lapte
* 150 ml apa minerala
* pasta de ardei dulce (la tub)
* 200 g spanac (pasta)

 

 

 Umplutura:
* 200 g crema de branza
* 100 g feta
* 2-3 linguri de smantana
* 200 g legume mexicane (congelate)
* masline tocate
* marar
* cimbru uscat
* 5 g gelatina
* sare

 



Mod de preparare:
Pregatirea aluatul de clatite. Puneti faina intr-un castron cu ouale, putina sare, 2-3 linguri de unt si incepeti sa incorporati laptele si apa minerala pana cand aluatul devine ca o smantana mai subtire.
Se imparte aluatul in parti egale in doua boluri. In primul bol se pune o lingura pasta ardei, adaugang pana obtinem o cumoare frumoasa. In al doilea bol adaugam spanacul fiert si pasat la blender.

 



Incepeti sa coaceti clatitele. Se incalzeste o tigaie mare 26 cm, la foc mediu. Cand e incinsa se toarna cu un polonic aluat de clatite, inclinand tigaia cu o miscare circulara, astfel ca aluatul sa se raspandeasca in mod egal si sa cuprinda toata suprafata tagai. Prajiti aproximativ 2 minute, pana cand partea de jos devine putin maro.



Cu o spatula rasturnati pe partea cealalata, sau daca va place sa le aruncati e si mai simplu. Din compozitia de mai sus, intr-o tigaie mare de 26 diametru, ies 4 clatite rosii si 4 verzi. daca le faceti putin mai subtiri pot sa iasa 5-6 din fiecare culoare.

 



Pentru umplutura, legumele se fierb inainte. Daca folositi legume mexicane de la punga, e mai rapid si aveti si o gama mare de legume. Se amesteca apoi toate ingredientele si se condimenteaza dupa gust. Gelatina hidratata si incalzita, se amesteca cu 1-2 linguri din compozitie, apoi se incorporeaza in intreaga umplutura.

Se imparte umplutura in doua si se unge o clatita rosie si una verde pana se termina umplutura. Se ruleaza apoi strans in ajutorul unei folie de plastic si se dau la frigider 2-3 ore.

 

 

Se servesc ca aperitiv pe un platou, alternand culorile. Este un preparat de efect dar si foarte bune la gust.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

9 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @mandala ma bucur ca-ti plac, pup!

    @Fancy Cake multumesc de aprecieri. te sarut!

    @Bogdan Alina multumesc, pup!

    @Simona ma bucur, pup!

    @Paula Gafitescu chiar ca ai tot manca, e tare bun. Pup!

  7. 7
  8. 8

    Multumesc pentr idei.Am încercat rulada tricolora,în loc de spanac am pus brocoli ,a ieșit o nuanță mai deschisă dar gustul a fost grozav,

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.