Cotlete de porc cu varza rosie si piure de telina



 

O reteta la fel de buna ca aceasta este si Cotlete de porc cu cimbru si usturoi sau Cotlet de porc cu ananas. Va invit sa le vedeti si sa alegeti care va tenteaza mai mult sa o faceti.

 

 Ingrediente pentru 2 persoane:
2 cotlete de porc cu os
1-2 crengute de cimbru
2-3 catei de usturoi
ghimbir taiat fin
100 ml vin alb sec
sare de mare
piper negru proaspat macinat
ulei de masline

 

Varza rosie calita:
o varza rosie potrivita
1 foaie de dafin
cca. 200 ml vin rosu
ulei de masline
cimbru
sare
piper

 

Piure de telina:
2 teline potrivite
1-2 cartofi
2 linguri unt
lapte
sare
patrunjel tocat

 

 

Mod de preparare:
Cotletele se aleg in functie de numarul de persoane care sunt la masa. Nu se spala, le stergem doar cu un prosop de hartie si intr-o tigaie cu foarte putin ulei, le dam o crusta. Pregatim o tava de cuptor in care asezam cotletele. Adaugam putin ulei si apa, crengutele de cimbru, usturoiul si ghimbirul curatat si taiat in fasii subtiri.

Presaram cu sare si piper, apoi dam la cuptorul incins la 200 °C pentri 25-30 minute. Timpul de preparare depinde de grosimea cotletelor. Folosind o perie de patiserie le ungem din cand in cand, apoi la jumatatea intervalului le intoarcem, adaugand si vinul.



 

 

Pentru varza rosie calita, aceasta se taie julien, se freaca cu sare, se stoarce si se caleste intr-o cratita adanca cu ulei si putina apa, mestecand pana incepe sa se inmoaie. Se adauga apoi foaia de dafin, cimbru si vinul rosu si se lasa focul moderat.

Cand a scazut, se potriveste de sare si piper. Se mai adauga, dupa preferinte putin zahar. Nu se fierbe prea mult. Varza trebuie sa fie „al dente” si trebuie sa aiba un aspect sticlos. O alta varianta de varza rosie calita gasiti si AICI.

Pentru piurul de telina se curata telinele, se spala si se taie in bucati potrivite. Se pun la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce au fiert cca.15 minute, se adauga si cartofii curatati, spalati si taiati la fel in bucati. Cand sunt fierti se scurg si se mixeaza. Se adauga untul, laptele, sarea si verdeata.

Puteti vedea si AICI. Se serveste piureul imediat alaturi varza rosie calita si de cotletele de porc. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

6 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.