Mod de preparare:
Cotletele se aleg in functie de numarul de persoane care sunt la masa. Nu se spala, le stergem doar cu un prosop de hartie si intr-o tigaie cu foarte putin ulei, le dam o crusta. Pregatim o tava de cuptor in care asezam cotletele. Adaugam putin ulei si apa, crengutele de cimbru, usturoiul si ghimbirul curatat si taiat in fasii subtiri.
Presaram cu sare si piper, apoi dam la cuptorul incins la 200 °C pentri 25-30 minute. Timpul de preparare depinde de grosimea cotletelor. Folosind o perie de patiserie le ungem din cand in cand, apoi la jumatatea intervalului le intoarcem, adaugand si vinul.
Pentru varza rosie calita, aceasta se taie julien, se freaca cu sare, se stoarce si se caleste intr-o cratita adanca cu ulei si putina apa, mestecand pana incepe sa se inmoaie. Se adauga apoi foaia de dafin, cimbru si vinul rosu si se lasa focul moderat.
Cand a scazut, se potriveste de sare si piper. Se mai adauga, dupa preferinte putin zahar. Nu se fierbe prea mult. Varza trebuie sa fie „al dente” si trebuie sa aiba un aspect sticlos. O alta varianta de varza rosie calita gasiti si AICI.
Pentru piurul de telina se curata telinele, se spala si se taie in bucati potrivite. Se pun la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce au fiert cca.15 minute, se adauga si cartofii curatati, spalati si taiati la fel in bucati. Cand sunt fierti se scurg si se mixeaza. Se adauga untul, laptele, sarea si verdeata.
Puteti vedea si AICI. Se serveste piureul imediat alaturi varza rosie calita si de cotletele de porc. Pofta buna!
Vai ce foame mi s-a facut! Arata tare bine!
Simplu: G U S T O S!
Iiii ce bine arata !!!
Pupici !
N-am mancat pana acum piure de telina, dar tot trebuie sa incerc odata.. De fapt tot cei in farfurie este absolut delicios!!
@Alina Vicu ma bucur, pup!
@Kyra multumesc, chiar a fost! Pup!
@laura multumesc, pup!
@Simona trebuie incercat, ca tine de gust. Pup!
Buna Sara. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii '20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de "Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate". Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html
O primavara frumoasa sa ai 🙂