Muschiulet de porc invelit in bacon



 

Cum muschiuletul este carnea cea mai buna de friptura, rezultatul este genial, grozav, fabulos… si asi putea continua. Cu acesta friptura ne-am rasfatat duminica, iar ideea a pornit de la o emisiune de pe Paprika. Sigur si voi veti impresiona cu acest preparat, servit alaturi de o garnitura si o salata sau muraturi.

Ingrediente:
1 muschiulet de porc
100 g bacon feliat fin
ulei de masline
vin alb + apa
30 g unt pentru uns vasul

 

 

 Pentru marinata:  
4-5 linguri ulei de masline
condimente pentru porc
cimbru uscat
1-2 foi de dafin
piper macinat
sare

 

Varza dulce calita:
1 varza potrivita
1 ceapa
2-3 rosii
pasta de tomate
1 ardei gras mare
1 foaie de dafin
sare
piper
ulei de masline

 

 

Mod de preparare:
Se pregateste o marinata din ingredientele mentionate, se amesteca bine. Se freaca muschiuletul cu aceasta marinata, apoi se lasa la macerat 1-2 ore in frigider.

Se scoate muschiuletul din marinata, se sterge prin tamponare si se taie in bucati de cca. 3 cm. Fiecate bucata se infasoara intr-o felie de bacon. Dam o crusta pe cele doua parti de carne, iar baconul se va suda de carne. Daca chiar se mai desface vreo bucata nu-i nici o problema.

 

 



Umgem un vas cu unt (sau margarina), asezam bucatile de muschiulet invelite in bacon, adaugam putina apa, acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru cca 40-45 minute.

Dupa primele 20 de minute scoatem folia de aluminiu, adaugam vinul alb si dam in continuare la cuptor sa se rumeneasca. Se mai deschide cuptorul si se stropesc bucatile cu saftul propiu.

 

 

Separat pregatim varza dulce calita ca si AICI. Aceasta se taie julien, se freaca cu sare sa se inmoaie putin. Intr-un vas cu peretii mai inalti, se distuie ceapa taiata marunt pana devine sticloasa. Se adauga varza tocata, o foaie de dafin si piperul.

Se complecteaza cu putina apa si se fierbe pana ce varza incepe sa se inmoaie apoi se adauga ardeiul taiat julien, rosiile decojite si maruntite si o lingura de pasta de rosii, se mai lasa la fiert pana se absoarbe lichidul. Se potriveste de sare daca e nevoie si se presara marar.

Se servesc bucatile de muschiulet invelite in bacon alaturi de varza dulce calita. Pe timp de iarna se poate servi cu varza acra calita. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1

    Deci n-am rezistat mirosului imbatator ce vine de aici……deja inghit in sec numai cand vad bunatatea aia de muschiulet si varza…..MINUNAT !!!
    Saru'mana pentru masa !
    Te tzuc cu drag !

  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.