Ciorba de miel cu verdeturi de primavara a fost ciorba de Pasti din acest an pregatita de Miki. Era pacat sa nu profitam de verdeturile primaverii si va garantez ca a iesit o nebunie de arome… alaturi de miel.
Daca va place cu bors avet o varianta aici: Bors de miel cu leustean sau varianta cu gomboti: Ciorba de miel cu gomboti si tarhon.
Mod de pregatire Ciorba de miel cu verdeturi de primavara:
Se portioneaza bucatile de miel si se lasa in apaece cca. 2 ore, iar daca aveti probleme cu izul de miel puteti adauga in apa o lingurita de otet. Se clateste sub jet de apa rece si se pune la fiert in apa cu sare.
Dupa primul clocot se arunca prima apa si se pune din nou la fiert in 2.5-3.0 litri de apa calda. Se spumeaza apoi se adauga 1-2 frunze de dafin. Intr-un ou de aluminiu se pun cateva boabe de piper, cateva boabe de enibahar si 2-3 cuisoare. Se lasa sa fiarba.
Intre timp se curata morcovul si se da pe razatoarea mare. Se soteaza / brezeaza in 1-2 linuri de ulei, se adauga ceapa si usturoiul verde taiate oblic de 1 cm. Se adauga din apa in care fierbe mielul si se lasa totul sub capac cateva minute sa se inmoaie
Frunzele de loboda, leurda si stevie se spala si se taie mai mare sau se rupe cu mana. Se adauga in tigaie si se mai lasa un minut.
Cand carnea s-a fiert se adauga verdeturile. Se scoate oul in care au fost condimentele si se adauga in oala o ceasca de orez fiert separat. Se mai condimenteaza cu un cub concentrat de legume si se mai lasa la foc incet cateva clocote.
Se face un liezon din 3 galbenuse de ou si cca. 100 ml de smantana, amestecand pana se face o pasta fluida. Se rastoarna in restul de ciorba si se mai lasa sa dea un clocot, dar cu atentie sa nu se branzeasca. Pofta buna!