Pornind de la unele retete de „guacamole cu boabe de fasole sau de porumb” .. !!!… gasite intamplator pe net, trebuie sa fac o precizare: nu orice salata care are si avocado se numeste „guacamole”.
Si acum sa revin la Salata mea de avocado cu care am umplut cateva sferturi de ardei colorati, rezultand un aperitiv plin de culoare si arome. Sper sa va placa si sa le incercati!
Mod de preparare Barcute din ardei cu salata de avocado:
Avocado se taie pe jumatate, se indeparteaza samburele si taie pulpa in cubulete mici. Se stopeste imediat cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze si sa isi schimbe culoarea.
Bucatile de avocado se zdrobesc cu furculita. Daca fructul nu este bine copt, pulpa este tare si nu se va zdrobi usor.
Ceapa rosie se taie marunt. Castraveti nurati in otet se taie cubulete. Ouale fierte tate se taie marunt. Se poate pune doar partea alba dar eu am adaugat si galbenusul.
Se adauga toate ingredientele peste pasta de avocado si se amesteca.
Se adauga 2 linguri de iaurt si una de maioneza. Se stropeste totul cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat.
Ardei colorati se taie in sferturi si cu o lingura se aseaza din salata de avocado. Se orneaza cu felii de lime su marar proaspat. Delectati-va!