Deja canicula s-a instalat asa ca ceva dulce fara cuptor este o incantare! Deserturile la pahar sau „verrines” vorba francezului se pot realiza usor, in diverse combinati, trebuie doar sa improvizam.
Azi am folosit capsuni, dar la fel puteti folosii si alte fructe cum ar fii fructele de padure, care mie imi plac mult.
Mod de preparare:
Capsunele se spala si se pun la scurs. Frisca se bate tare cu un mixer.
Crema de branza sau mascarpone se freaca cu zaharul praf sau o lingura de miere. Dozati cat de dulce va place tinand cont ca si frisca meggle este dulce. Se incorporeaza apoi in frisca.
Pentru tinuta puteti folosii si putina gelatina, eu nu am folosit ca le-am consumat repede.
In pahare transparente, mai mici sau mai mari, incepeti sa asezati un strat de capsuni feliate, apoi crema de frisca si terminati cu capsuni deasupra.
Decorati cu o frunza de menta! Delectati-va!