Desert la pahar cu capsuni / Verrines

 

Deja canicula s-a instalat asa ca ceva dulce fara cuptor este o incantare! Deserturile la pahar sau „verrines” vorba francezului se pot realiza usor, in diverse combinati, trebuie doar sa improvizam.
Azi am folosit capsuni, dar la fel puteti folosii si alte fructe cum ar fii fructele de padure, care mie imi plac mult.

Ingrediente
100 g mascarpone sau o crema fina de branza
50 g zahar praf sau 1 lingura de miere
150 ml frisca lichida meggle
2-3 g gelatina (facultativ)
150 g capsuni
frunze de menta

 

 

Mod de preparare:
Capsunele se spala si se pun la scurs. Frisca se bate tare cu un mixer.
Crema de branza sau mascarpone se freaca cu zaharul praf sau o lingura de miere. Dozati cat de dulce va place tinand cont ca si frisca meggle este dulce. Se incorporeaza apoi in frisca.







loading...

Pentru tinuta puteti folosii si putina gelatina, eu nu am folosit ca le-am consumat repede.
In pahare transparente, mai mici sau mai mari, incepeti sa asezati un strat de capsuni feliate, apoi crema de frisca si terminati cu capsuni deasupra.
Decorati cu o frunza de menta! Delectati-va!

 



loading...

Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>