Ca sa termin ultimi castraveti murati am facut Mancare de castraveti murati si de data aceasta varianta cu carne de porc. Varianta cu pulpe de pui o gasiti AICI. La origini din zona Olteniei, aceasta mancare s-a raspandit si-n alte zone ale tarii, fiind un fel principal consistent, gustos si care se pregateste relativ simplu. Sper sa va tenteze si pe voi!
Mod de pregatire:
Avem nevoie de castraveti in saramura nu in otet, care se taie in bucati de 2 cm. Se spala si daca sunt prea acrii se pun la desarat pentru 20-30 minute. Pulpa de porc se taie in cuburi potrivit de mari.
Intr-o tigaie (cratita) cu putin ulei de masline se pune usturoiul zdrobit pana isi lasa aroma si apoi se scoate. Se adauga bucatile de porc si se prajesc pana capata culoare. Se scot pe o farfurie, se mai adauga ulei si se distuie ceapa tocata pana devine sticloasa. Se adauga carnea inapoi si se complecteaza cu apa sau supa de porc sau legume, cat sa acopere carnea.
Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba, adaugand lichid daca este nevoie. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga castraveti murati. Se mai lasa sa fiarba 5-10 minute apoi se adauga si pasta de rosii din conserva impreuna cu ketchup-ul. Se adauga dupa gust seminte de marar pe care eu le adaug si in unele muraturi. Da un gust aparte mancarii.
Se mai lasa 10 minute si se adauga patrunjelul verde tocat. Se ia de pe foc si se poate servi. Pofta buna!
Cred ca e o mancare tare buna!
@Timea trebuie sa incerci daca nu ai mancat inca. Metita, pup!
Wow…inca nu am mancat asa ceva, dar am s-o incerc sigur, m-ati facut curioasa!
este o mancare simpla cu un gust deosebit
multumesc… mii