Tiramisu cu fructe de padure



Tiramisu cu fructe de padure a fost rasfatul acestui sfarsit de saptamana. Zmeura este preferata mea din gama fructelor de padure si pentru mine deserturile cu zmeura, fie ca e proaspata sau congelata, sunt un regal. Sper sa va tentez si sa incercati reteta cat mai avem zmeura proaspata.

 

Ingrediente:
3 galbenusuri de ou
100 g zahar pudra
300 g mascarpone
200 ml frisca meggle
1 lingurita extract de vanilie
~ 14 buc. piscoturi
300-350 g zmeura (proaspata sau congelata)
alte fructe de padure (facultativ)

Sirop pentru piscoturi:

250 sirop de zmeura
sau
200 apa
150 g zahar
esenta de zmeura (capsuni)
putin colorant (dupa caz)
60 ml vin dulce


Mod de pregatire:
Intr-un bol se bat galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se aseaza bolul peste alt vas cu apa clocotita pe foc dar fara sa atinga apa. Se freaca incontinuu pana se leaga. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand sa nu se faca crusta.

 

 

Intr-un alt bol se bate frisca tare. Cand crema de oua s-a racit se incorporeaza branza mascarpone si esenta de vanilie. Cand s-a omogenizat se adauga si frisca, amestecand cu miscari ample cu o spatula. Crema rezultata trebuie sa fie cremoasa si consistenta.

 

 

Siropul pentru piscoturi fie se face din apa, zahar si esenta de fructe rosii: zmeura, capsuni, asta in cazul ca nu aveti deja in casa un sirop de zmeura pe care il diluati cu vin alb dulce.
Se tapeteaza o forma de cozonac cu folie de plastic si se rastoarna jumatate din crema.

Asezam deasupra din loc in loc zmeura si le apasam in crema. Nu puneti zmeura dinainte ca prin amestecare se coloreaza crema.
Scufundam pisciturile in sirop si asezam primul strat. Pe acest prim strat am pus cate doua pe rand ca am vrut sa ramana loc intre ele.



 

 

Rasturnam si restul de crema, apoi complectam cu alt strat de zmeura si inchidem cu al doilea strat de piscoturi. Acestea se aseza alaturi unul langa altul intrucat va fii baza prajiturii.

 

 

Se acopera cu folie si se da la frigider, de preferat de seara pana a doua zi. Inainte de servire se rastoarna pe un platou, se scoate folia de plastic si se decoreaza deasupra de fructe de padure. Am folosit tot zmeura si am mai avut ratacite in congelator cateva mure.

 

 

Se serveste imediat ca fructele se inmoaie daca sunt de la congelator, iar daca sunt proaspete isi pierde din culoarea frumoasa. Este un regal… delectati-va!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 4

Dă-i un răspuns lui Drumea Simona Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.