Tiramisu cu fructe de padure a fost rasfatul acestui sfarsit de saptamana. Zmeura este preferata mea din gama fructelor de padure si pentru mine deserturile cu zmeura, fie ca e proaspata sau congelata, sunt un regal. Sper sa va tentez si sa incercati reteta cat mai avem zmeura proaspata.
200 ml frisca meggle
Sirop pentru piscoturi:
Mod de pregatire:
Intr-un bol se bat galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Se aseaza bolul peste alt vas cu apa clocotita pe foc dar fara sa atinga apa. Se freaca incontinuu pana se leaga. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand sa nu se faca crusta.
Intr-un alt bol se bate frisca tare. Cand crema de oua s-a racit se incorporeaza branza mascarpone si esenta de vanilie. Cand s-a omogenizat se adauga si frisca, amestecand cu miscari ample cu o spatula. Crema rezultata trebuie sa fie cremoasa si consistenta.
Siropul pentru piscoturi fie se face din apa, zahar si esenta de fructe rosii: zmeura, capsuni, asta in cazul ca nu aveti deja in casa un sirop de zmeura pe care il diluati cu vin alb dulce.
Se tapeteaza o forma de cozonac cu folie de plastic si se rastoarna jumatate din crema.
Asezam deasupra din loc in loc zmeura si le apasam in crema. Nu puneti zmeura dinainte ca prin amestecare se coloreaza crema.
Scufundam pisciturile in sirop si asezam primul strat. Pe acest prim strat am pus cate doua pe rand ca am vrut sa ramana loc intre ele.
Rasturnam si restul de crema, apoi complectam cu alt strat de zmeura si inchidem cu al doilea strat de piscoturi. Acestea se aseza alaturi unul langa altul intrucat va fii baza prajiturii.
Se acopera cu folie si se da la frigider, de preferat de seara pana a doua zi. Inainte de servire se rastoarna pe un platou, se scoate folia de plastic si se decoreaza deasupra de fructe de padure. Am folosit tot zmeura si am mai avut ratacite in congelator cateva mure.
Se serveste imediat ca fructele se inmoaie daca sunt de la congelator, iar daca sunt proaspete isi pierde din culoarea frumoasa. Este un regal… delectati-va!
Minunat si delicios! As servi cu placere o feliuta… Iti doresc o saptamina cit mai… dulce !
Super!!!Imi lasa gura apa!!!!
Ma bucur, multumesc!
Arata foarte bine! Cu siguranta, o reteta care merita incercata. Tiramisu este desertul meu preferat.
Ma bucur Gabi ca ti-a atras atentia, chiar este tare bun.