Mousse de ciocolata este un adevarat desert frantuzesc. Este decadent, usor, cu o textura aerata care il face irezistibil!
Este usor de preparat iar la final se poate consuma ca atare, alaturi de fructe proaspete sau se poate pune in diferite torturi sau prajituri.
zmeura
Mod de pregatire Mousse de ciocolata:
Crema de ciocolata:
Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu cacao, cafeaua instant, apa, uleiul de masline si coniaculse pun pe foc intr-un vas cu fund gros sau un bol pe bain-marie. Se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza totul. Se lasa sa se raceasca.
Crema de oua:
Cele doua oua se separa. Galbenusurile se freaca cu o lingura de zahar praf. Cand a devenit cremoasa se adauga peste ciocolata inca calda, dar doar cat sa nu facem jumari de oua. Albusurile cu un praf de sare se bat cu un mixer pana devin tari. Se incorporeaza si ele in ciocolata.
Astfel am obtinut mousse-ul de ciocolata.
Pentru a avea o crema mai pufoasa mai putem adauga peste mousse frisca batuta.
Frisca lichida se bate pana devine tare, apoi adaugam ciocolata mixand mereu pana se omogenizeaza u nniform.
Se pune imediat in boluri pana nu se intareste si se serveste cu sau fara fructe de padure. Delectati-va!
Daca nu am coniac se poate si fara ?
Deyutza d4sigur ca se poate si e la fel de bun! O zi frumoasa!
Buna Sara, Am facut multe moussu-ri, dupa mai multe retete, dar dupa mine mouss-ul de ciocolata de la tortul Rigi Ianczi este cel mai bun. O sa-l incerc si pe acesta, chiar astazi fac un tort,si vad ca seamana, dar ai inlocuit rumul cu brandy. MUltumesc mult, retetele tale, sint minunate. Ioana
@Lad Kolozs ma bucur mult ca-ti plac retetele mele. Ai dreptate Rigo Ianczi este unul din torturile mele de referinta. Am studiat pana am ajuns la aceasta reteta. Mousse-ul este reusit. Acum am inlocuit cu un coniac ca sa incerc si altceva. Dar desigur e chestie de gust si fiecare adapteaza dupa cum ii place mai mult. Te sarut si sper sa mai aud si de alte retete care ti-au placut!