Limba cu ciuperci si maioneza este o salata care poate fi servita ca aperitiv, cina sau mic dejun. Cum noua ne plac organele, in special limba si ficatul, aceasta salata o savuram de cate ori avem ocazia.
Ingrediente Limba cu ciuperci si maioneza:
Mod de pregatire Limba cu ciuperci si maioneza:
Se spala bine limba de porc si se pune la fiert. Se scurge apa in care a fiert si asa carda se curata de pielite. Se lasa sa se raceasca apoi se paie in cuburi potrivit ca marime. Ciupercile feliate se scurg iar cele mari se taie mai mici. Se toaca si castravetii murati si punem totul intr-un bol.
Se face maioneza dintr-un galbenus crud si unul fiert, ulei si sare. Se poate adauga putina zeama de lamaie dupa gust. Maioneza se amesteca cu smantana si se adauga peste bolul cu limba si ciuperci. Se adauga si marar tocat si ondimentam cu sare, piper dupa gust.
Se aseaza intr-un bol si se serveste cu paine prajita. Pofta buna!