Mere coapte cu fructe uscate si nuci



 

Mere coapte cu fructe uscate si nuci, un desert care ne aninteste de copilarie. Le mancam de regula toamna in anotimpul merelor sau iarna cand le faceam in cuptorul de la soba. Acum le facem in aragaz, le savuram si visam fiecare la ce dorim.

Ingrediente:
4 mere de marime egala
fructe uscate diverse: smochine, caise, stafide …
nuci tocate
3 linguri zahar brun
150-200 ml apa
zeama de la o portocala
1 lingurita scortioara
un varf de cutit nucsoara
ghimbir

 

 

Mod de pregatire Mere coapte cu fructe uscate si nuci: 
Se taie pentru inceput fructele uscate in cuburi. Nucile se toaca cu un cutit. Se face un sirop din apa si zaharul brun. La urma se adauga zeama de la o portocala. Se retrage de pe foc, se lasa sa se raceasca putin si se adauga fructele uscate pentru cca. 30 minute sa se inmoaie.

 



 

Se spala merele, se scobesc cu grija sa obtinem un orificiu potrivit de umplut, dar fara sa gaurim fundul merelor. Ca merele sa aiba o stabilitate se taie o felie subtire. Se umplu apoi merele cu fructele din surop in care am mai adaugat dupa gust scortisoara, nucsoara si putin ghimbir. Ce ne ramane se adauga in vas si va servi drept sos. Se presara si nucile si se dau la cuptorul incins la 180 °C.

 

 

Timpul este in functie de soiul merelor si de cat de coapte le doriti. Eu le-asi fi preferat mai tari dar si asa moi in combinatie cu fructele si siropul au fost minunate.

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.